De ce te trezești cu dureri de cap dimineața?

(Last Updated On: December 15, 2017)

Una dintre cele mai frecvente dureri cu care ne putem confrunta este durerea de cap. Dacă te trezești deseori cu o astfel de durere, încearcă să depistezi care este de fapt cauza reală.

Iată mai jos câteva cauze posibile de care să ții cont:

Te confrunți cu insomnia

Cercetătorii de la Institutul Indian de Neurologie au cercetat îndelung acest fenomen manifestat prin prezența durerilor matinale la nivelul capului și au ajuns la concluzia că una dintre cauzele posibile se datorează fenomenelor ce îți pot perturaba somnul, scrie clicksanatate.ro

Astfel, sforăitul, apneea în somn sau insomnia te pot „ajuta” să te trezești cu dureri de cap dimineața.

Primele două cauze apar din cauza faptului că favorizează intreruperea temporară a respirației în timpul somnului, iar creierul nu se poate oxigena corect, astfel apar durerile de cap.

Nu ezita să ceri ajutorul unui specialist dacă te confrunți cu una dintre aceste probleme, în felul acesta vei ameliora simptomele și vei diminua prezența durerilor matinale.

Ai stări depresive

Episoadele de insomnie sunt adesea asociatate cu simptomele depresive și ale stărilor de anxietate, astfel fiind favorizate de asemenea apariția durerilor de cap.

Referitor la această problemă stă dovadă un studiu publicat în revista The Journal of Headache and Pain care a găsit o legătură între stările depresive, anxioase și apariția durerilor de cap.

Suferi de bruxism?

Una dintre afecțiunile tot mai des întâlnite în cabinetele stomatologice, bruxismul poate favoriza atât apariția problemelor dentare cât și apariția durerilor de cap.

Această afecțiune se caracterizează prin scrâșnitul din dinți, încleștarea maxilarului și astfel apar durerile la nivelul articulație temporo-mandibulare. Cel mai grav este faptul că poți să faci acest lucru fără să îți dai seama. Atât în timpul somnului cât și în timpul zilei.

The Journal of the American Dental Association, afirmă faptul că bruxismul este o tulburare datorată prezenței stresului, care, netrat corespunzător și la timp poate provoca dureri frecvente de cap.

Însă nici consumul de alcool sau al anumitor medicamente nu exclude apariția migrenelor matinale. Mai ales dacă exagerezi cu numărul paharelor.