Medicul Monica Pop, despre lupta ei cu cancerul. “Prima dată m-am luptat cu moartea mea și pe urmă cu a celorlalți. Îmi aduc aminte că …”

(Last Updated On: December 6, 2017)

Medicul Monica Pop a povestit la noua emieiune a Danei Grecu, “Adevăruri de viață”, cum s-a luptat cu temuta boală, cancerul.

“Prima dată m-am luptat cu moartea mea și pe urmă cu a celorlalți. Îmi aduc aminte că după prima intervenție chirurgicală (au fost trei – și acuma e totul în regulă, atunci nu a fost) a venit domnul profesor Lascăr în vizită la reanimare să mă vadă și a spus numai dvs. puteați scăpa din așa ceva.

Eu nu mi-am dat seama că a fost chiar așa de grav și în momentul în care am aflat diagnosticul a fost un moment… Colegul meu care m-a operat nu mi-a spus. Nu a avut curajul să-mi spună. Eram colegi, ne cunoaștem de atâta vreme. Nu mi-a spus și am văzut în biletul de externare că e un cancer de colon”, a dezvăluit Monica Pop la Antena 3.

Medicul a mărturisit că inițial a fost convinsă ca e așa, după care a început să se îndoiască. Vestea care a căzut ca un trăznet a fost când medicul care a operat-o i-a spus că a făcut tot ce a ținut de el, dar că va trebui să o vadă și un oncolog.

“Acela a fost momentul îngrozitor. Până atunci nu am realizat… Și am spus că nu vreau să merg. A fost așa o prostie în capul meu. Am refuzat să merg, să mă tratez”.
Monica Pop a spus că cea care a convins-o să facă tratamentul a fost fiica sa. Mai exact, lacrimile pe care le-a văzut șiroind pe chipul acesteia.