O femeie din România a murit din cauza lipsei de imunoglobuline. „Astazi, in Romania, tara cu a 3-a cea mai mare crestere economica de pe glob si cea mai mare din Europa”

(Last Updated On: December 3, 2017)

Fostul ministru al Sanatatii in Guvernul Ciolos, Vlad Voiculescu, spune ca o femeie a murit sambata la spitalul din Alba-Iulia din cauza lipsei de imunoglobuline.

In Romania exista de mai multe luni o criza a acestor substante, Ministerul Sanatatii dand vina pe companiile farma si pe taxa clawback, informează hotnews.ro

Ce scrie Vlad Voiculescu pe Facebook:  “Doamna Maria M., 69 de ani, a decedat in aceasta dimineata la spitalul din Alba-Iulia din cauza lipsei de imunoglobuline. Astazi, in Romania, tara cu a 3-a cea mai mare crestere economica de pe glob si cea mai mare din Europa.

Nu este singurul caz care era in stare grava, iar Ministerul stia atat despre problema in general cat si despre toate aceste cazuri, inclusiv al doamnei Maria M., in mod specific.

Femeia suferea de imunodeficienta primara. Nu mai primise imunoglobuline din iulie. Familia se pare ca a cautat solutii in Germania, sa le cumpere. Costau insa 1.200 de euro 5 flacoane (tratament lunar)…


DE CE AU DISPĂRUT IMUNOGLOBULINELE ȘI ALTE MEDICAMENTE DE PE PIAȚĂ?
Anul trecut, guvernul Dacian Cioloș a inclus imunoglobulinele, alături de alte medicamente citostatice ieftine printre care Vinblastin, Bleomycin, pe lista medicamentelor esențiale a Ministerului Sănătății (prin HG 800/2016 – la ART. 6, paragraful(5)).

(!!!!!!!)
Lista medicamentelor esențiale a fost eliminată (odată cu întreaga HG 800/2016) la începutul acestui an. Toate medicamentele de mai sus au dispărut de pe piață ca o consecință directă a acestei măsuri!


Din Ianuarie încoace am scris de zeci de ori despre eliminarea listei de medicamente esențiale!

Presa a relatat în repetate rânduri ce se întâmplă și a cerut explicații!

Pacienții și părinții copiilor cu imunodeficiențe primare au scris peste tot… au făcut chiar o petiție internațională strigând după ajutor!

Medicii au venit alături de pacienți în fața ministerului și au semnalat în presă!


În timp ce pacienții strigă oriunde pot că viața le este pusă în pericol și medicii încearcă să apeleze la soluții de ultimă instanță, transferând pacienți de la un spital la altul în încercarea de a le oferi tratament… Coaliția, Guvernul și Ministerul nu par să aibă absolut nicio problemă! Niciuna!

Nu, asta nu mai este doar PROSTIE CRASĂ. Este cu mult mai mult decât atât!”