Shaorma ar putea fi interzisă în România și Uniunea Europeană de anul viitor. Ce i-a supărat pe oficialii U.E.

(Last Updated On: December 3, 2017)

Uniunea Europeană se pregătește să interzică shaorma din cauză că în procesul de preparare a cărnii se folosesc fosfaţi. Acești aditivi, consumați în cantități mari, cresc riscul de apariţiei a bolilor cardiovasculare.

Parlamentul European urmează să decidă, săptămâna viitoare, dacă va interzice folosirea fosfaţilor, informează digi24.ro

În Uniunea Europeană se consumă zilnic 500 de tone de carne pentru shaorma și kebab, potrivit cotidianului german Bild.

În ce priveşte România, se vând 30.000 de shaorma pe zi, ceea ce înseamnă că într-un an românii consumă în medie aproape 11 milioane de porţii.

O lipie umplută cu carne de pui, de berbec sau de vită, cartofi prăjiți, salată, ketchup și maioneză, până la refuz. Altfel spus… „shaorma cu de toate”! De mai bine de 15 ani, această mâncare a devenit una dintre preferatele românilor. Dar și o afacere de succes, de zeci de milioane de euro, mai ales pentru turcii și arabii care au adus-o în România.

Acum, în România, aproape că nu există oraș fără biserică și fără shaormerie. Sunt peste o mie de fast-food-uri care vând acest produs sub diferitele denumiri: shaorma, shawarma, shawrma, kebab sau kebap. Cert este că românii o cumpără la orice oră din zi și din noapte.