Ești atacat de câini agresivi? Dresorul de câini, Cesar Millan, îți spune ce trebuie să faci în acele momente

(Last Updated On: January 15, 2018)

3 persoane au fosta atacate duminică de doi câini agresivi în Iași. Cele trei persoane atacate duminică sunt internate la două spitale, una dintre ele, în stare gravă, fiind operată.

Celebrul dresor de câini, Cesar Millan explică cum trebuie să ne comportăm cu un câine atunci când încearcă să ne atace. Este important de cunoscut cum să ne apărăm în special de patrupezii de stradă, care pot atacă în locuri ne-așteptate.

14627853_324917757875768_942964824_n

De ce atacă? În cazul bicicliștilor sau a celor care aleargă, atacurile câinilor sunt provocate de mișcare. Dar, în cele mai multe cazuri, câinii atacă pentru că sunt speriaţi. Printre semnele care ar trebui să te avertizeze asupra unui eventual atac se numără lătratul, mârâitul, poziţia plată a urechilor sau ridicarea lor bruscă, informează digi24.ro.

Cum poți evita să fii mușcat

Trebuie să rămâi calm, este sfatul pe care îl oferă celebrul dresor, Cesar Millan. În niciun caz nu trebuie să întorci spatele și să fugi, pentru că aceste animale au un puternic instinct de vânătoare, iar fuga le va activa acest reflex. Încearcă să nu le arăți frică sau anxietate, nu țipa și nu lovi câinele. Un câine agresiv se așteaptă ca victima sa să devină stresată înainte de atac, spune dresorul. Astfel, dacă reușești să-ți păstrezi calmul și să preiei controlul situației, câinele va da înapoi.

De asemenea, evită contactul vizual. Așază-te într-o poziție laterală față de animal, fără însă a-l pierde din priviri.

Dacă ai în mâini obiecte precum o umbrelă sau un băț, plasează-l în fața ta, pentru a te impune și pentru a-ți marca teritoriul. Astfel îi vei transmite câinelui că nu vrei să-i acaparezi teritoriul și că tot ce vrei este să îți aperi locul tău. Păstrează-ți calmul și cere-i câinelui să te respecte, arătându-i că nu îți este teamă de el.

În momentul în care câinele va înțelege că nu reprezinți o amenințare pentru el, te va lăsa în pace.

Ce trebuie să faci când ești atacat

Dacă ești avertizat și ai timp de reacție, cea mai simplă metodă de a scăpa nevătămat este să-i oferi câinelui un obiect pe care să-l poată mușca. O haină, geantă sau un pulover, întinde-l ușor către animal. Dacă acesta se va năpusti asupra lui, vei obține câteva clipe pentru a te retrage și pentru a scăpa de pericol.

În cazul unui atac, protejează-ți fața, gâtul și pieptul, îți recomandă Cesar Millan. Dacă ești mușcat, încearcă să nu tragi mâna sau partea corpului de care ești mușcat pentru a nu agrava rana, rupând carnea. Folosește-te de mâini pentru a te elibera din strânsoare. Prinde-l de picioare și ridică-l de pe pământ. De asemenea, te poți folosi de greutatea corporală pentru a-l obliga să renunțe la atac.

După atac, consultă un medic pentru a primi îngrijirile necesare și astfel să eviți infecțiile.