Medicul Nutriționist Mihaela Bilic: „Când ți-e sete nu ți-e foame, ce ziceți de așa o constatare?… vreunui om de știință îi vine vreo idee și inventează o pastilă de sete…care să ne ajute în lupta grea cu kilogramele”

(Last Updated On: January 11, 2018)

Nutriționistul Mihaela Bilic vorbește într-o postare făcută pe Facebook despre relația dintre senzația de sete și cea de foame.

„Când ți-e sete nu ți-e foame, ce ziceți de așa o constatare?😂😂

Nu se poate să nu fi simțit vreodată- măcar după ce ați mâncat pastramă, afumături și murături sărate- senzația aia de gură uscată când mori de sete, când nu mai ai salivă și nici să înghiți nu mai poți…gâtul te arde, buzele îți sunt aspre și știi sigur că ți-e sete și trebuie să bei urgent😱

Cum ar fi să vă propună cineva să mâncați ceva? Exclus, nu-i așa?! Atunci când ți-e sete nu numai că nu-ți poate fi foame, dar nici măcar ideea de mâncare nu o poți tolera. Pentru că centrul setei blochează centrul foamei, așa că ori faci una, ori alta.

Toate produsele, plantele, suplimentele și medicamentele care au ca efect (fie el și secundar) hipo-salivația creează senzația de gură uscată, stimulează setea și inhibă apetitul. De aici până la slăbit nu mai e decât un pas. Pentru că, nu-i așa, cine bea apă se cheamă că postește și slăbește😂

P. S. poate cine știe, văzând postarea mea, vreunui om de știință îi vine vreo idee și inventează o pastilă de sete…care să ne ajute în lupta grea cu kilogramele”, a scris pe Facebook Mihaela Bilic.