RĂSPUNS Medicul Vasi Rădulescu: „Îmi scrie o doamnă: Domnu doctor, eu am un baiat de x ani. Nu i-am facut nici un vaccin pana acum, pentru ca el a fost sanatos tot timpul si oricum prin media circula lucruri despre vaccine si nu mai stii ce sa crezi despre ele. Sunt si multi doctori care …”

(Last Updated On: January 10, 2018)

Multe persoane cred că vaccinurile sunt rele pentru copii, mai ales că sunt și medici care susțin acest lucru. Ce este de făcut?

Pe Facebook, Vasi Rădulescu a scris: „Îmi scrie o doamnă: Domnu doctor, eu am un baiat de x ani. Nu i-am facut nici un vaccin pana acum, pentru ca el a fost sanatos tot timpul si oricum prin media circula lucruri despre vaccine si nu mai stii ce sa crezi despre ele. Sunt si multi doctori care zic ca vaccinul duce la autism, deci cred ca intelegeti retinerile mele. Dumneavoastra ce parere aveti???????

Îi răspund doamnei aici:
Stimată doamnă,
Faptul că băiatul dumneavoastră s-a simțit bine până acum nu înseamnă că el nu trebuia vaccinat. Nu înțeleg despre ce media vorbiți, despre site-uri de pseudoștiință care fac audiență și bani grei pe spatele naivilor sau despre publicații și posturi de televiziuni serioase care nu și-ar permite niciodată să promoveze toate inepțiile? Dragă doamnă, acei medici despre care vorbiți dumneavoastră nu mai sunt medici. Un medic adevărat se bazează pe studii reproductibile, cu rezultate clare, cu dovezi.

Se bazează pe informarea clară a pacienților, pe consultarea riguroasă și apoi pe vaccinarea tuturor copiilor, conform programului strict de vaccinări. Cei care demonstrează asocieri închipuite între vaccinuri și autism nu mai sunt medici, doamnă.

Nu vă înțeleg reținerile, deoarece sunt total nefondate. A aduce în discuție o parte din media, adică site-urile josnice care se prostituează pentru bani, și o parte minusculă dintre medici, adică personaje caraghioase care ar trebui să spele covoare în loc să aibă parafă și drept de practică, toate acestea pentru a vă acoperi dumneavoastră o decizie stupidă, e stupid.

Poate limbajul meu o să vă pară dur, dar nu este. Este adevărul gol-goluț și ăsta supără puțin, zdruncină, dar poate cu zdruncinături de acest gen veți ajunge să deschideți larg ochii și să nu mai puneți în pericol viața copilului dumneavoastră și pe a acelora cu care el interacționează. Dacă a fost sănătos până acum, nimic nu garantează continuarea în același registru.

Feriți-vă de acea parte din media și de acea parte din medici. E numai spre binele dumneavoastră”.

V.