Avertismentul medicilor: Gripa poate deveni mortală. Doi români au murit deja

(Last Updated On: January 19, 2018)

Doi oameni au murit de la începutul anului din cauza complicaţiilor provocate de gripă. Medicii ne anunță că trebuie să ne vaccinăm urgent şi să mergem la doctor de la primele semne de răceală, pentru că lucrurile se pot agrava: sunt aproape 75 de mii de cazuri de afecţiuni respiratorii.

Primul deces din cauza gripei a fost anunţat ieri: o femeie în vârstă de 69 de ani din Bucureşti, cu organismul slăbit deja de o boală incurabilă. Medicii spun că virusul i-a fost fatal deoarece pacienta avea şi alte probleme de sănătate, informează digi24.ro

Dr. Simina Florescu, director medical Spitalul „Victor Babeş”: A fost o pacientă cu afecţiune hematologică cunoscută, nevaccinată antigripal. Această afecţiune determină o imunodepresie secundară care favorizează aceste tipuri de infecţii acute.

Un băiat de 15 ani din Sălaj s-a stins şi el din cauza gripei, nevaccinat împotriva virusului. Grav este că părinţii nici nu au bănuit că este bolnav. Iar medicii confirmă: copilul nu avea alte afecţiuni.

Vasile Mocanu, tatăl băiatului: Copilul până la data decesului nu a prezentat nicio simptomă. Simptomele pe care el mi le-a spus: mă dor picioarele. El spunea că are febră musculară.

De aceea medicii spun că este important să mergem la doctor la cel mai mic semn că ceva nu este în regulă.

Într-o lună şi jumătate au fost diagnosticaţi cu gripă 50 de oameni. Cele mai multe cazuri, aproape jumătate, au fost la Bucureşti. Numărul de infecţii respiratorii este foarte mare însă, de aceea multe spitale insistă că rudele celor internaţi ar trebui să renunţe la vizite, ca să nu aducă viruşi în saloane.

Oana Grigore, purtător de cuvânt Ministerul Sănătăţii: Au fost vaccinate 700 de mii de persoane până în prezent şi noi dorim ca această camapanie gratuită să fie intensificată.

Medicii de familie spun, însă, că dozele nu au venit de la timp.

Sandra Alexiu, medic de familie: La medicii de familie vaccinul a venit în decembrie, ceea ce este foarte târziu.

Din experienţa anilor trecuţi, cele mai multe cazuri de gripă se înregistrează la începutul lunii februarie.