3 alimente care îți mențin ficatul sănătos!

(Last Updated On: February 15, 2018)

Pentru a avea o viață sănătoasă este necesar să menținem o alimentație echilibrată. Astfel ai nevoie să introduci în alimentația ta alimente care să ajute organele la refacerea lor. Iar unul dintre organele către care ar trebui să îți îndrepți atenția este mai ales ficatul, rezerva de sânge a organismului.

Unul dintre acestea este usturoiul, datorită enzimelor din compoziția sa, odată ajuns în organism va curăța ficatul de toxine și îl va fortifica. Alicina și seleniul susținând acest proces, astfel ținând sub control două probleme de sănătate reprezentate de valorile mărite ale colesterolului și trigliceridelo, scrie clicksanatate.ro

Încearcă să consumi usturoi proaspăt, nu mai mult de un cățel de usturoi doi pe zi.

Grapefruit, sursă de vitamine și antioxidanți

Ideal pentru a-ți menține ficatul sănătos, oferindu-ți o sursă bună de vitamina C, pectină și antioxidanți, grepfrutul este indicat a fi consumat chiar și după o masă copioasă.
Poți să îți începi dimineața cu un pahar de suc de grepfrut sau să mânânci fructul cu tot cu pulpă.

Astfel îți vei întări sistemul imunitar și te vei bucura de conținutul lui benefic de vitamina E, tiamină, riboflavină, niacină, potasiu, acid folic, zinc, acid pantotenic, fosfor, mangan și cupru.

Un alt aspect favorabil la consumul de grepfrut este acela că previne formarea pietrelor la rinichi, însă ai grijă dacă te afi sub tratament medicamentos deoarece acest fruct poate interacționa cu anumite medicamente.

Consumul său periodic accelerează metabolismul, ajută la arderea grăsimilor în exces.

Sfecla roșie, sursă de betacaroten

Considerată una dintre cele mai importante surse de betacaroten, sfecla are numeroase beneficii asupra organismului tău, printre care și aceea de a ajuta celulele ficatului să se regenereze.

Introdu o sfeclă pe zi în alimentația ta, în salate, sucuri sau smoothie-uri.
Bucură-te de sănătate și observă schimbările în bine pe care ți le aduce natura!