Cum ar putea fi vindecată gripa în 24 de ore. Medicament din Japonia

(Last Updated On: February 18, 2018)

Un medicament experimental din Japonia ar putea trata gripa într-o singură zi. Deși a fost deja testat pe oameni şi ar putea apărea anul acesta pe piaţă, medicamentul nu este încă aprobat.

Producătorul nipon spune că o singură doză din noul tratament (Baloxavir marboxil) poate ucide virusul gripal în cel mult 24 de ore, mult mai repede decât orice alt medicament existent pe piaţă, informează digi24.ro

Într-un studiu clinic mai avansat realizat anul trecut, pacienţii şi-au revenit cu două zile mai devreme decât cei care au luat un medicament cunoscut, eficient împotriva virusurilor gripale A şi B. Noul tratament poate stopa şi contagiozitatea, spun japonezii.

Leacul ar putea primi aprobare cât de curând şi ar putea intra pe piaţă înainte de următorul sezon de gripă.

În acelaşi timp, în Statele Unite, un alt studiu susţine că lumina ultravioletă de tip C poate omorî toate tulpinile de virus gripal cât sunt încă în aer. Şi totul s-ar întâmpla fără să ne afecteze pe noi, pentru că aceste radiaţii nu pot penetra pielea. În schimb, distruge celulele virusurilor, care sunt mult mai mici decât cele umane.

În România 32 de persoane au murit din cauza gripei numai în acest sezon.