De ce mor românii de cancer? România, locul întâi în topul ţărilor cu cele mai multe decese survenite în urma cancerului de col uterin

(Last Updated On: March 7, 2018)

Mulți românii sunt învățați să meargă la doctor doar când au dureri foarte mari. Din această cauză țara noastră se află pe locul al nouălea, în Europa, în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancer, potrivit datelor Eurostat, şi pe locul întâi în topul ţărilor cu cele mai multe decese survenite în urma cancerului de col uterin.

„Toate aceste afecţiuni pot fi prevenite sau depistate în fază incipientă, caz în care protocoalele de tratament pot avea efecte maximale. Dau câteva exemple: 98% dintre cazurile de cancer de colon pot fi prevenite, chiar dacă boala nu dă niciun simpotom, în faza incipientă.

În ceea ce priveşte cancerul la sân, rata de vindecare este de 95%, atunci când este depistat timpuriu. De aceea, este vital să mergem la doctor astăzi, dacă vrem să ne bucurăm de ziua de mâine”, a declarat pentru Adevarul Cristian Barbu, creatorul Docbook, o aplicaţie prin care te poţi programa la medic direct de pe telefon sau tabletă.

Acesta a mai anunţat că, în acest context, Docbook a lansat campania „Prevenţia salvează vieţi!”, prin care va oferi pacienţilor peste 500 de controale şi investigaţii gratuite, în 10 clinici din Bucureşti. Astfel,în perioada 5-12 februarie 2018, vă puteţi programa pentru ecografii mamare, mamografii, consultaţii ginecologice, consultaţii gastroenterologie, consultaţii dermatologice, consultaţii prostată, teste Papanicolau, consultaţii senologice.

Clinicile partenere sunt: Medicare, Clinica Donna, Clinica Academica, Lotus Med, Medicales, LaurusMedical, Spitalul Monza, Neolife, Hipocrat 2000, Mediplus Company.