Produsele care te pot contamina cu plumb sau mercur. Intoxicația duce chiar și la deces

(Last Updated On: February 24, 2018)

Potrivit unui studiu al Organizației Mondiale a Sănătății, România se află în fruntea clasamentului când vine vorba de contaminarea cu plumb în rândul copiilor. Jucăriile colorate, unele condimente, dar și peștele pot fi periculose deoarece conțin prea mult mercur sau plumb.

În condimente, plumbul poate ajunge atunci când solul este infectat sau prin aer când fabricile sunt în apropierea zonelor industriale. De asemenea, și cosmeticele pot fi periculoase. Reprezentanții Autorității pentru Protecția Consumatorului spun că au avut cazuri în care au retras de pe piața din România vopsea de păr contaminată cu plumb care a fost adusă din India, informează stirileprotv.ro

În cazul copiilor intoxicația cu plumb poate afecta dezvoltarea coeficientului de inteligență sau a unor simțuri cum sunt văzul și auzul. La adulți pot apărea halucianţii, pierderi de memorie sau anemii. Grav este că poate duce la deces.

Un alt metal greu foarte periculos pentru organism este mercurul. Îl luăm din peşte și fructe de mare.

Corina Zugravu:  ″E indicat să mâncăm peşte de apă rece maxim de 2 ori pe săptămână.″⁣

Fără un tratament corespunzător, metalele grele se elimină foarte greu din organism.

Medic, despre tratament:″În mod natural se elimina la 25 de ani din corp.″⁣

Pentru depistarea cantității de metale grele în organism se fac analize speciale. Un adult nu trebuie să aibă mai mult de 10 micrograme de plumb, iar la un copil trebuie să fie sub 5. Mercurul trebuie să fie sub 1 microgram indiferent de vârstă.