Știi care sunt primele semne ale diabetului?

(Last Updated On: February 21, 2018)

Printre primele semne ale diabetului se numără vederea încețoșată, starea de apatie, dar și durerea de la nivelul picioarelor.

Îți este sete mai tot timpul

Simți că îți este foarte foame deși doar ce ai mâncat? Chiar dacă ai putea să dai vina pe alimentele consumate în ultimele zile,află că apetitul tot mai crescut este unul dintre semnalele des întâlnite care anunță prezența diabetului de tipul 2. Situația este asemănătoare și în cazul senzației de sete excesivă. Explicația este una simplă:cantitatea mare de zahăr din sânge face ca persoana în cauză să urineze des,ceea ce duce la deshidratare și la apariția senzației de sete, scrie click.ro

Simți că-ți amorțesc picioarele

Un alt simptom des întâlnit la persoanele care suferă de diabet este durerea de picioare. Netratată,boala poate afecta treptat majoritatea nervilor din corp,problemă cunoscută sub denumirea de neuropatie diabetică. Astfel,se pot resimți chiar și în lipsa efortului fizic dureri de picioare,senzația de amorțeală sau de furnicături. În cele mai multe din cazuri,astfel de simptome apar mai întâi la nivelul picioarelor și se pot extinde spre partea de sus a corpului,mai exact la nivelul brațelor.

Ai slăbit mult într-un timp scurt

Dacă ai pierdut în greutate destul de mult,deși ai mâncat la fel ca de obicei și nu ai făcut un efort fizic mai mare,află că este cazul să mergi la medic. Starea de apatie și slăbirea bruscă sunt doar câteva dintre semnele care anunță prezența diabetului. În cazul persoanelor care suferă de diabet de tip 2,celulele din organism nu primesc suficientă glucoză,fapt ce poate duce la scăderea în greutate. Slăbirea poate fi pusă și pe seama eliminării rapide a apei din organism,în urma urinării tot mai dese.

Alte semnale care anunță diabetul:

– rănile se vindecă mai greu;
– vedere încețoșată;
– senzația continuă de oboseală;

– infecții care apar tot mai des la nivelul pielii,a gurii;
– transpirații în timpul nopții.

INFO:Setea excesivă și mersul des la toaletă sunt printre primele simptome ale diabetului la copii.