Știi de ce nu funcționează dietele rapide. Explicații și sfaturi de la medicul nutriţionist Oana Popa

(Last Updated On: February 13, 2018)

Mulți dorim să slăbim rapid, să scăpăm de kilogramele în plus. Medicul nutriţionist Oana Popa spune însă că această strategie nu este bună, trebuie să avem o strategie pe termen lung care să cuprindă mesele echilibrate, mişcarea şi un somn odihnitor./

Kilogramele în plus sunt principala ţintă a celor care îşi doresc o siluetă de invidiat. Aceştia aleg de multe ori o cură de slăbire, care are efecte pe termen scurt. Nu este cea mai bună variantă, spun medicii nutriţionişti, care ne recomandă să avem o strategie pe termen lung.

(foto arhivă)

„O cură de slăbire înseamnă să scoatem anumite alimente, este restrictivă, în timp ce o dietă … şi chiar toată viaţa trebuie să avem un stil de viaţă sănătos”, a explicat dr. Oana Pop, medic specialist nutriţie, pentru digi24.ro

Medicul Oana Pop ne-a explicat şi de ce zona abdominală este cea mai expusă la îngrăşare, atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor.

„Riscurile pornesc intotdeauna de la nivel abdominal. Întotdeauna ne îngrăşăm de la nivel abdominal, pentru caă aici avem cele mai multe celule adipoase. Bineînţeles şla femei celulele adipoase apar şi în zona şoldurilor.”

Masa de dimineaţă ar trebui să devină un ritual în fiecare zi. Ea ar trebui să includă iaurt, fulgi de ovăz şi fructe. Masa de prânz nu ar trebui să includă ambele feluri de mâncare, supă şi felul doi, ci doar unul dintre ele, plus un desert. Cu toate acestea, aşa numitele alimente nesănătoase, cum ar fi cartofii prăjiţi, nu ar trebui ocolite complet, ci consumate doar ocazional, spune medicul Oana Pop.

„Ocazional avem voie. Pentru că ocazional avem voie să mâncăm tot ceea ce ne place. Dacă respectăm reguli stricte ajungem în cealaltă parte, în care suntem nişte oameni depresivi, ceea ce nu e indicat, nu asta trebuie să facem.