5 greșeli când faci curat în casă!

(Last Updated On: March 16, 2018)

A venit primăvară, vine și Paștele, și cele mai multe femei se apucă de curățenie generală. Libertatea prezintă 5 greșeli de curățenie.

1. Nu curăța ferestrele într-o zi cu soare

Deși o dimineață însorită poate să pară cea mai potrivită pentru a spăla și lustrui ferestrele, soarele nu te ajută. Din contră! Soarele încălzește puternic geamurile, iar soluțiile de curățat se evaporă imediat ce le pulverizezi, astfel că vor rămâne mai multe dâre de murdărie și nu te ajută deloc să faci curat. potrivit Libertatea pentru Femei.

Mai bine așteaptă o dimineață înnorată, după ploaie, când geamurile sunt bine umezite.

2. Nu pulveriza soluțiile de curățat direct pe geam sau pe faianță
Dacă ții la sănătatea ta, ai grijă când folosești soluțiile de curățat cu pulverizator. Când le aplici direct pe geam, pe faianță sau pe ușile dulapurilor, inhalezi o cantitate mai mare din soluțiile pline de detergenți și substanțe toxice.

Acesta poate fi un pericol pentru sănătatea ta, mai ales dacă ai un fond alergic. Este indicat să porți mănuși și mască de protecție și să pulverizezi soluția pentru geamuri sau pentru mobilă mai întâi pe o lavetă și apoi să lustruiești cu ea.

3.Nu curăța masa cu lavete sau bureți deja folosiți

Masa sau blatul de lucru unde tai pâinea și mănânci zi de zi trebuie să fie cele mai curate din toată bucătăria. Nu le spăla cu bureții cu care speli vasele, pentru că aceștia sunt plini de grăsime și bacterii. Ai grijă să folosești un burete nou sau o lavetă curată sau să le dezinfectezi înainte în apă cu clor sau la cuptorul cu microunde timp de 1 minut.

4.Nu lustrui obiectele cromate cu mișcări circulare
Dacă ai aragaz, frigider sau cuptor cu microunde cromate, nu le lustrui cu mișcări circulare când faci curat în bucătărie. La final, vei vedea pe suprafața lucioasă dâre circulare, oricât de mult te-ai străduit tu să le cureți. Uită-te cu atenție cum bate lumina și încearcă să lustruiești suprafețele cromate în direcția ei.

5.Nu curăța geamurile și oglinzile cu ziare
Poate că bunicile noastre foloseau ziare pe vremuri să lustruiască ferestrele, dar ele nu aveau la îndemână soluțiile de azi. Cerneala tipografică este azi mult mai moale și se dizolvă ușor, astfel că geamurile tale se vor umple de urme inestetice. Degresează bine geamurile cu soluții speciale și apoi lustruiește cu o lavetă din microfibră sau cu hârtie pergament mototolită.