6 Ceaiuri bune pentru colon iritabil

(Last Updated On: March 9, 2018)

Deși la prima vedere par afecțiuni comune, constipația și gazele stomacale frecvente nu sunt normale, astfel că sindromul colonului iritabil sau colitele afectează din ce în ce mai mulți oameni.

Iata o lista cu acele ceaiuri care curăță colonul:

1. Ceai de mentă
Menta are efect curativ asupra sistemului digestiv – ameliorează sindromul colonului iritabil (spasmele intestinale), înlătură durerile abdominale și reduce gazele intestinale, informează click.ro

2. Ceaiul de anason
Infuzia de anason calmează durerile de stomac și ameliorează simptomele de gaze și balonarea. Anasonul are, de asemenea, efecte antispastice și ajută la calmarea durerilor în cazul în care suferi de sindromul colonului oritabil.

Ceaiul de anason acționează ca un laxativ, fiind un bun remediu pentru persoanele care suferă de constipație.

3. Ceaiul de de fenicul – Ceaiul de fenicul are calități antispastice, crește motilitatea intestinală (mișcarea pereților intestinali) și are efecte laxative ușoare, fiind excelent pentru menținerea sănătății colonului.

4. Ceaiul de mușețel
Mușețelul, această super-plantă extrem de versatilă, reduce inflamațiile și gazele intestinale, are efect antibacterian, antispastic și înlătură anxietatea.

Ceaiul de mușețel este, de altfel, un remediu extraordinar atunci când vine vorba de detoxifizare.

5. Ceaiul de rozmarin – Ficatul joacă un rol foarte important pentru organism, deoarece filtrează toxinele și contribuie la eliminarea lor din organism. O acumulare prea mare de toxine, grăsimi și alte substanțe nocive în corp poate duce la apariția afecțiunilor hepatice, deoarece ficatul este suprasolicitat.

Ceaiul de rozmarin are capacitatea de a preveni afecțiunile hepatice deoarece are un efect detoxifiant și purificator. În plus, calmează tulburările gastrice, îmbunătățeste digestia și revitalizează corpul.

6. Ceaiurie de cuișoare și ghimbir sunt foarte bune pentru curatarea colonului – Din bătrâni se spune că una dintre cele mai eficiente reţete pentru curăţarea colonului este ceaiul de cuişoare şi de ghimbir. Reţeta este extrem de simplă: se fierb două cuişoare şi puţin ghimbir zdrobit în 200 ml apă. După ce a fiert se lasă la răcit, se îndulceşte cu puţină miere şi se consumă.
Ceaiuri care curăță colonul: ceaiul alb

Un studiu din 2003, realizat de Oregon State University, a evidențiat că ceaiul alb are un potențial foarte ridicat de a trata cancerul de colon la cobai.

În plus, ceaiul alb este cel mai sănătos dintre ceaiuri și conține de trei ori mai mulți antioxindanți decât cel verde, fiind un detoxifiant de excepție.