Andrei Laslău, Dieta-fenomen cu care a slăbit 25 de kilograme în 45 de zile

(Last Updated On: March 19, 2018)

Medicul Andrei Laslău prezintă dieta care l-a ajutat să slăbească 25 de kilograme în doar 45 de zile.

Andrei Laslău a fost supraponderal, dar a găsit cea mai fericită metodă de a scăpa de kilogramele în plus. Dieta cu pricina este dieta “keto”.

Acesta a reușit, în urmă cu câțiva ani, să slăbească 25 de kilograme într-o perioadă de timp foarte scurtă, mai exact 45 de zile.

“Dieta keto nu este restrictivă. Poţi mânca regeşte. Îţi permite orice aliment, la orice oră, dacă îţi este foame. Dieta ketogenică cere ca, din totalul caloriilor zilnice, 65% să provină din grăsimi, 30% din proteine şi 5% din glucide. Diminuarea glucidelor în dietă scade nivelul de insulină, iar aceasta duce la activarea lipazei.

Aceasta desface trigliceridele din ţesutul adipos în acizi graşi. Aceştia ajung în sânge, sunt transferaţi în mitocondrie – uzina energetică a celulei, unde sunt oxidaţi şi se formează ketone, pe care le poate folosi organismul pentru energie”, explica el pentru Libertatea.

Pe lângă slăbirea rapidă, dieta keto mai prezintă câteva avantaje, explica doctorul Andrei Laslău: păstrează 90% din masa musculară, scade colesterolul rău şi îl creşte pe cel bun şi menţine glicemia în limite foarte bune.

“Slăbirea ţine de reacţia organismului fiecăruia. În general, femeile pierd în greutate mai lent decât bărbaţii. Eu, de exemplu, am slăbit, cu această dietă, peste 20 de kg în 45 de zile”, spunea medicul Andrei Laslău, care nu are o părere foarte bună despre vedetele exagerat de slabe.

În dieta keto, ai voie să mănânci mult şi variat. Poţi consuma salate, legume, carne fiartă sau la cuptor, peşte, brânzeturi, ouă, oleaginoase şi fructe puţin dulci.