Ce știi despre astenia de primăva­ră? Ești pregătită?

(Last Updated On: March 9, 2018)

Primăvara auzim peste tot de astenie, acea stare de slăbiciune generalizată cauzată de schimbările de temperatură şi de lumina în exces.

Dar, exis­ta, oare, un re­mediu cu o ac­tiu­ne atat de cuprinzatoare, incat sa rezolve si­multan ambele ca­te­­­go­rii de pro­­ble­me? Ei bine, exis­ta si, mai mult, acest remediu are o efi­ci­en­ta aproape imediata, desi es­te… in­vizi­bil. El se nu­mes­te “cura de altitudine”, fiind foar­te simplu de apli­cat.

Pur si sim­plu, pen­tru o perioada de timp de mi­nimum 3 zile, mergem intr-o zona mon­tana si ne petrecem cea mai mare parte din timp cu lungi plim­­bari la altitudini care sa depa­seasca 1000 de metri,scrie sanatate.bzi.ro

 

Cinci kilometri parcursi in pas vioi in acest me­diu ard surplusul de ca­lorii, ne pun san­gele in miscare, aju­ta plamanii eliberati de polua­rea oraselor si soselelor sa se dilate si sa lase sa patrunda un aer mult mai pur, cu efecte tonice psi­hice remarcabile.

Apoi, ionii negativi din padu­rile de conifere situate pe varfurile versantilor mun­tosi sunt un exceptional echi­li­brant emotional si, totodata, un stimu­lent al proceselor de rege­ne­rare din organism. Aveti curio­zi­tatea sa faceti o cura de altitu­dine si veti vedea ca efectele sale asu­pra tonu­sului fizic si psihic sau chiar asupra aspectului dvs. sunt cu adevarat alchimice.

Avitaminoza – este una dintre problemele “cla­si­ce” care apar la iesirea din iarna, ano­timpul cu cea mai saraca ali­mentatie. Pentru a com­pensa de­ficitul vitaminelor A, C, E, PP si din com­plexul B, va propunem un mic cocktail de sanatate care se obtine foarte usor: intr-un bor­can punem de seara trei lingurite de catina si trei lingurite de ma­cese macinate, peste care adau­gam jumatate de litru de apa de izvor.

Se lasa acest amestec sa mace­reze la tem­peratura camerei de seara si pana dimi­neata, cand se adauga miere dupa gust si apoi se bea ca aperitiv. Important este sa se consume si pul­berea ramasa pe fundul vasului, nu doar lichidul lim­pede obtinut dupa ma­cerare, intrucat se­dimen­tele sunt de ase­menea foarte bo­ga­te in vitamine.