Combinații alimentare care îngrașă. Nutriționistul Lygia Alexandrescu: „Asocierile nepotrivite de alimente pot cauza kilograme in plus, celulita, degenerari ale tesuturilor si probleme de digestie”

(Last Updated On: March 1, 2018)

Obiceiruile alimentare greșite ne dăunează atât siluetei, dar mai important și sănătații. „Asocierile nepotrivite de alimente pot cauza kilograme in plus, celulita, degenerari ale tesuturilor si probleme de digestie”, potrivit nutritionistului Lygia Alexandrescu.

Ea ofera cateva exemple de combinatii alimentare care ingrasa si de care trebuie sa va feriti.

Combinatii alimentare care ingrasa: carne cu paine. O regula alimentara esentiala este de a nu combina proteinele din carne cu carbohidrati: paine, paste, cartofi, ne aminteste lector dr. Lygia Alexandrescu. În plus, carnea nu trebuie combinata nici cu lactate, grasimi sau fructe, dar poate fi asociata cu legume verzi: salata verde, ardei, rosii, castraveti, varza, informează adevarul.ro

Combinatii alimentare care ingrasa: paine cu cartofi. Pe lista combinatiilor alimentare care ingrasa se afla si asocierea cartofilor cu paine. „Este contraindicata asocierea intre doua alimente din grupa carbohidratilor . Potrivit regulilor din nutritie, carbohidratii se consuma individual si necombinati, la o masa“, precizeaza nutritionistul.

Combinatii alimentare care ingrasa: lapte cu cereale. Oricat ar fi de gustoasa aceasta asociere, laptele dulce cu cereale se incadreaza in categoria combinatiilor alimentare care ingrasa. Cel mai bine este ca laptele sa fie consumat simplu, separat de mese, recomanda specialistul in nutritie.

Combinatii alimentare care ingrasa: atentie la grasimi. Alimentele de tip fastfood – hamburgeri, cartofi prajiti, pizza, dulciuri concentrate – nu mai au nevoie de avertismente suplimentare.

Actiunea lor nefasta asupra siluetei si sanatatii este arhicunoscuta, dar mai putin stim ca si abuzul de grasimi bune intra la categoria combinatii alimentare care ingrasa. Spre exemplu, nucile, migdalele, avocado, uleiul de masline, ciocolata sunt alimente naturale excelente. Atentie! Ele abunda in calorii. Aceste alimente sunt recomandate in cadrul unui regim alimentar, dar trebuie avuta grija la cantitatile consumate zilnic.

Iata cateva date ce demonstreaza clar acest lucru: un fruct de avocado contine nu mai putin de 200 de calorii. Un pumn de nuci, adica aproximativ 30 de grame, furnizeaza 160-170 de calorii. O lingura de ulei de masline are 40 de calorii, intocmai cat o lingura de ulei de floarea-soarelui. De aceea, salatele sunt foarte prietenoase cu silueta atat timp cat nu sunt scaldate in ulei de masline sau cat nu sunt prea imbogatite cu branzeturi, mezeluri.