Lidl a retras de la vânzare cereale contaminate cu salmonella. Cum vă recuperați banii, dacă le-ați cumpărat

(Last Updated On: March 18, 2018)

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară din România a anunțat că a dispus retragerea de la vânzarea a unui tip de cereale contaminate cu salmonella.

Instituţia a postat pe site un comunicat al firmei austriece, în care se menţionează că este vorba despre produsul „Golden Sun Bio Organic Cereale Amaranth, de 500 de grame”, vândut de către Lidl România.

Reţeaua de magazine a reacţionat prompt şi a scos întreaga cantitate de produs de la vânzare, potrivit Digi 24.

Cumpărătorii care returnează produsul îşi vor primi banii înapoi, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal, se mai arată în comunicat.

Salmonella este o bacterie care poate provoca grave afecţiuni ale sistemului digestiv.

În unele cazuri, diareea asociată cu infecția cu Salmonella poate fi atât de gravă, încât să provoace o deshidratare severă ce necesite o atenție medicală promptă și chiar spitalizare. Complicații ce pun viața în pericol se pot dezvolta și dacă infecția se extinde dincolo de intestine. Riscul de a dobândi infecția cu salmonella crește în cazul în care călătoriți în țări cu salubrizare precară, potrivit Libertatea.

Infecția cu Salmonella este, de obicei, cauzată de consumul de carne crudă sau gătită insuficient, carne de pasăre, ouă sau produse din ouă. Perioada de incubație este de la câteva ore până la două zile.

Cele mai multe infecții cu Salmonella pot fi clasificate ca gastroenterita. Simptomele infecției cu salmonella durează, în general, între patru și sapte zile, deși poate dura câteva luni pentru ca intestinele să revină la normal.

Tratament pentru infecția cu salmonella
Primul gest
repaus alimentar 24 de ore
ceai antidiareic
dietă
mergi la doctor