Medicul din România care a slăbit 100 de kg în 8 luni. “M-am trezit într-o dimineaţă şi mi-am dat seama că aceşti copii vor trăi fără mine”

(Last Updated On: March 11, 2018)

Dr. Florin Bălănică, medic generalist, a reușit să slăbească de la 200 la 100 de kilograme în 8 luni după ce medicii nu au vrut să-l opereze.

Dr. FLORIN BĂLĂNICA, MEDIC GENERALIST: “Munceam foarte mult, am uitat de mine şi kilogramele s-au adunat. După ce depăşeşti un anumit prag, de exemplu 120-130 de kg, aproape că nu mai contează. Declicul pentru fiecare este diferit. Ce a fost pentru mine… copiii. M-am trezit într-o dimineaţă şi mi-am dat seama că aceşti copii vor trăi fără mine”.

Florin Bălănica, medic. Ajunsese la 200 de kilograme când a plecat peste hotare, sperând să piardă din greutate prin operaţie. A fost refuzat, aşa că, mai mult de nevoie, şi-a căutat o metodă care să funcţioneze. Acum este membru al Academiei Americane de Nutriţie şi Dietetică şi profesează aşa-numita “medicina lifestyle”, informează Stirile Pro TV.

La prima întâlnire, medicul afla istoricul medical al pacientului şi comportamentul actual. Se fac analize şi se fixează un target de kilograme dorite. Apoi se trece la o scanare corporală complexă, cu un aparat care măsoară parametrii organici.

Omul rămâne cât mai sumar îmbrăcat, iar asta face parte din asumare imaginii.

De obicei pacienţii vin tocmai ca să slăbească, aşa că primesc un regim dietetic sărac în lipide. Şi sunt chemaţi o dată pe săptămână pentru partea a doua: mişcare sub supraveghere, timp de 20-30 de minute. Sunt elemente de kinetoterapie, combinate cu motivarea de care se ocupă un psiholog. Pentru că, inevitabil, vine un punct în care pacientul vrea să renunţe.

FELIX MIHAI, PACIENT: ″Închidem, deschidem frigiderul în primele 3-4 luni, dar apoi devine un mod de viaţă. Dacă negociem exerciţiul fizic n-o să ne depăşim limitele. Nu ne depăşim limitele, nu ajungem să consumăm. Au fost o lună sau două când nu scazi absolut niciun gram”.

Felix a scăpat în doi ani de 50 de kilograme. A fost ajutat permanent cu masaj terapeutic.

Ajungem în etapa finală, care durează, practic, tot restul vieţii. Medicul supraveghează programul de masă, odihnă şi anturajul pacientului.

Tot de echilibru financiar tine şi costul acestui tip de îngrijire. Pentru că sunt mai mulţi specialişti implicaţi, vă puteţi aştepta la preţuri sensibil mai mari, faţă de colaborarea cu un nutriţionist. Adică puteţi plăti între 500 şi 1.000 de euro pentru câteva luni de tratament.