Oana Dobre-Dimofte: „Dragă Cancer, Cel mai ușor îmi este să îți spun ce mi-ai luat. Mi-ai luat-o pe mama de lângă mine, la 61 de ani, când de-abia devenise bunică … Mi-ai luat și prieteni, dragă cancer. Pe Nic. Pe Simona a lui Doru. Pe Cristi. Pe toți i-ai luat de tineri. Dragă cancer, Să îți spun și ce mi-ai dat …”

(Last Updated On: March 8, 2018)

Hospice, Casa Speranței, timp de o săptămână, între 1 si 8 martie, în fiecare zi, prezintă scrisorile #Eroinelor care se luptă cu această boală gravă, cancerul. Oana Dobre-Dimofte a cuprins cel mai important mesaj pe care-l transmitem astăzi, de 8 martie: „mamele sunt pentru totodeauna”. Scrisoarea ei este despre lupta pe care o mamă o duce cu boala, lupta mamei prin ochii fiicei, despre cum înveți că vulnerabilitatea e tot o forță.

Oana Dobre-Dimofte pentru HOSPICE Casa Sperantei:  Dragă Cancer,
Cel mai ușor îmi este să îți spun ce mi-ai luat. Mi-ai luat-o pe mama de lângă mine, la 61 de ani, când de-abia devenise bunică. Mi-ai luat liniștea în perioada de sarcină, când, în loc să povestesc cu mama despre copilul care urma să vină, am însoțit-o la radioterapie în Germania, unde vedeam numai oameni care se pregăteau să plece. Mi-ai luat bucuria din primele zile ale copilului meu, când mama, din cauza ta, a suferit și un accident vascular cerebral.

Mi-ai luat speranța că, dacă o nenorocire este rară în statistici, mie nu mi se va întâmpla. Forma de tumoră a mamei mele este printre cele mai rare din lume.

Dar asta nu a oprit-o să o ucidă.
Mi-ai luat finalul fericit din poveștile în care bunicii și copiii se plimbă și se joacă împreună. Mi-ai luat poveștile cu totul. Era cât pe ce să mi-l iei și pe tata, pe care durerea de a trăi fără mama aproape l-a ucis.

Mi-ai luat și prieteni, dragă cancer. Pe Nic. Pe Simona a lui Doru. Pe Cristi. Pe toți i-ai luat de tineri.

Dragă cancer,
Să îți spun și ce mi-ai dat. Puterea de a trăi cu răni care nu se vor cicatriza vreodată.

Dragă cancer,
Hai să îți spun și ce nu mi-ai luat. Și nu o să îmi iei vreodată. Bucuria de a trăi fiecare zi împreună cu aceia pe care îi iubesc. Pe asta mama mi-a spus-o, cu mult înainte de a intra tu în viața ei. Iar mamele sunt pentru totdeauna. Nici măcar tu nu poți schimba asta, dragă Cancer”.