Știai? Ridichea neagră, ajutor pentru frumusețe

(Last Updated On: March 6, 2018)

Ridichea neagra poate face minuni pentru frumusețe. Leguma conține sulf, care contribuie la combaterea acneei si a cosurilor, iar mastile cu ridiche neagra curata excelent tenul, avand totodata un efect purifiant.

Se da prin razatoare o ridiche neagra curatata de coaja sau se sfarama cu ajutorul blenderului. Ulterior, se strecoara de suc pana cand se obtine un piure omogen care se aplica incalzit pe suprafetele de piele cu probleme si nu numai.

Pret de 20 de minute se lasa sa actioneze pe suprafata tenului, dupa care se indeparteaza cu apa. Cu ajutorul unui disc demachiant, se tamponeaza obrazul cu zeama proaspata de ridiche neagra. Dupa alte 10 minute, se clateste obrazul cu apa minerala dezacidulata, informează sanatate.bzi.ro

Trebuie mentionate si unele restictii ale consumului acestei legume. Din cauza goitrogenilor pe care ridichea neagra ii contine, persoanele cu afectiune ale glandei tiroide ar trebui sa evite consumul acestei legume. Consumata prea des, ridichea poate provoca meteorism, dureri hepatice, balonari, o respiratie nu tocmai placuta sau accelereaza procesul de secretie salivara. Ridichea nu este indicata nici persoanelor suferind de gastrita hiperacida.

Ce beneficii are ridichea neagra pentru sanatate

Ridichea neagra, cunoscuta inca de pe timpul Egiptului antic, a fost introdusa in Europa de catre romani. Acestia o foloseau mai mult datorita calitatilor ei terapeutice si foarte des in bucatarie. Cercetarile au evidentiat faptul ca ridichea neagra favorizeaza o circulatie corecta a sangelui, ducand la scaderea colesterolului si prevenind aparitia bolilor de inima. Siropul de ridiche neagra calmeaza tusea si duce la eliminarea substantelor nocive din bronhii si plamani.

Asupra sistemului nervos, ridichea neagra actioneaza ca un sedativ. In ceea ce-i priveste pe copii, ridichea neagra poate fi un excelent remediu impotriva rahitismului, ajutand la fixarea calciului si la fortifierea organismului, optimizand procesul de crestere si dezvoltare.