Știi ce poti păți dacă mănânci prea mult usturoi?

(Last Updated On: March 2, 2018)

Usturoiul consumat în exces are efecte destul de grave asupra sănătații. Desigur, un catel – doi nu e cine-stie-ce, dar daca mananci mult si crud poti sa suporti consecinte urate.

Iti poate afecta ficatul. Un studiu indian a scos la lumina faptul ca, atunci cand e consumat in cantitati mari, poate sa-ti compromita ficatul din cauza continutului ridicat de alicina, informează sanatate.bzi.ro

Diareea. Poti sa ai diaree daca mananci usturoi pe stomacul gol. Daca ai probleme cu stomacul n-ar trebui sa mananci deloc usturoi. Acesta nu doar ca irita mucoasa din cauza compusilor sulfurati, dar continutul de fructanti produce gaze. De asemenea, n-ar trebui sa mananci usturoi nici daca ai ameteli dese sau vomiti usor. Potrivit unui studiu al Harvard Medical School, usturoiul poate sa produca reflux gastroesofagian. Daca totusi iti place foarte mult si nu vrei sa renunti la usturoi, incearca sa-l consumi mai degraba usor gatit.

Sangerari. N-ar trebui sa consumi usturoi daca iei alimente care-ti subtiaza sangele, pentru ca poti sa sangerezi foarte usor. Dupa o operatie chirurgicala, nu e indicat sa consumi usturoi pentru cel putin 2 saptamani, pentru ca scade tensiunea arteriala.

Ameteli. Unor persoane, usturoiul le provoaca ameteli. Expertii spun ca asta e din cauza efectului de scadere a tensiunii arteriale. Cel mai frecvent si mai comun simptom al hipotensiunii e ameteala.

Da mancarimi. Consumul excesiv de usturoi poate sa provoace iritatii ale pielii, eczeme pe maini. Se mai poate sa dea si reactii alergice usoare, dar numai daca se depasesc cantitatile admise.

Dureri de cap. Usturoiul pote sa stimuleze nervul trigeminal sa elibereze neuropeptide, care sa atace meningele.

Intri in travaliu. Femeile insarcinate si cele care alapteaza nu ar trebui sa consume usturoi sub nici o forma, pentru ca acesta induce travaliul si/ sau influenteaza gustul laptelui.