Ce să NU mănânci/bei dacă ai articulațiile inflamate

(Last Updated On: April 13, 2018)

Foarte multe persoane au parte de dureri ale articulațiilor, acele zone ale corpului uman prin care se unesc oasele. Deși nu înlocuiește tratamentul clasic, poți ameliora durerea dacă te ții departe de anumite alimente.

Anumite sortimente de pește
Heringul și tonul ar trebui scoase din alimentație,deoarece enzimele din compoziția lor duce la instalarea senzației de durere, potrivit clickpentrufemei.ro.

Bere
Este băutura care nu are voie să se găsească pe lista de de cumpărături. Nu doar că mărește doza de acid uric din organism,dar nici nu-i permite acestuia să elimine excesul de acid,deci te vei confrunta cu crize din ce în ce mai frecvente. O poți înlocui cu vinul,atâta timp cât nu exagerezi cu paharele.

Carne
Carnea roșie conține mult mai multe toxine decât cea albă,iar în timp acestea se acumulează,sănătatea ta se va şubrezi. Optează pentru o carne albă (de pui sau de pește) și vei sesiza diferența în ceea ce privește durerile articulare.

Curcan
Deși se încadrează la categoria carne albă,este recomandat să tai curcanul de pe lista ta de cumpărături. Este valabil şi pentru carnea de gâscă,întrucât conține o substanță numită purină,nocivă pentru cei care suferă de articulații inflamate. O alternativă sănătoasă este carnea de pui sau cea de rață.

Băuturi carbogazoase
În această categorie intră toate băuturile dulci,cum ar fi sucurile de fructe din comerţ,băuturile carbogazoase,chiar și cele de tip light,precum și băuturile pe bază de ceai. Pe lângă faptul că au foarte multe calorii,fructoza din ele accelerează procesul de inflamare a articulațiilor,iar tu vei avea dureri din ce în ce ai puternice.

Potrivit csid.ro, mergeţi la camera de urgenţă dacă:
– durerea articulară este cauzată de o accidentare serioasă,
– articulaţia pare deformată,
– umflătura a apărut brusc,
– articulaţia este complet imobilă,
– durerea este puternică.