Ceaiuri de ajutor ca să te lași de fumat

(Last Updated On: April 12, 2018)

Dacă vrei să te lași de fumat poți încerca să folosești și ceaiuri.

Rădăcina de valeriană
Valeriana este cunoscută pentru proprietățile sedative. După ce renunți la țigări, este posibil să te confrunți cu anxietate și iritabilitate. În aceste momente în care riști să reiei fumatul, bea o cană de ceai de valeriană. E de preferat să alegi acest remediu seara, pentru că îți dă somnolență, potrivit clicksanatate.ro.

Ai nevoie de o linguriță de rădăcină de valeriană și o cană de apă fiartă. Lasă-le la infuzat, acoperite, 10-15 minute, apoi bea ceaiul cât este cald.

Coada-calului
Bea frecvent ceai de coada-calului, de preferat de 2 ori pe zi pentru a stimula eliminarea nicotinei din corp și pentru a scăpa de multe dintre simptomele pe care le ai în perioada în care renunți la fumat.

Remediul funcționează și ca un diuretic, deci ajută la prevenirea retenției de apă. În plus, îmbunătățește funcția renală și-ți purifică circulația sângelui. Pentru infuzie, folosește o linguriță de plantă la o cană cu apă clocotită. După infuzare, răcește ceaiul și bea-l dimineața, înainte de micul dejun, apoi o a doua cană după-amiaza, între mese sau când ai poftă să fumezi.

Ardei iute
Datorită antioxidanților pe care ți-i aduce în plus ardeiul iute, acesta este și un bun remediu pentru pofta de a aprinde o țigară. Elimină toxinele acumulate în timp din cauza fumatului, îți eliberează căile respiratorii și stabilizează funcțiile sistemului nervos.

Prepară o băutură dintr-un sfert de linguriță de pulbere de ardei iute și 250 ml de apă fiartă. După infuzarea de 15 minute și răcorire, adaugă zeama de la o jumătate de lămâie. Bea între mese, pe stomacul gol, când simți nevoia să fumezi.

Oregano
Pentru curățarea plămânilor de toxine, folosește ceai de oregano. Proprietățile sale descongestionante îți îmbunătățesc respirația și-ți dau o stare de bine. Are efect de calmare, de aceea este recomandat în perioada în care încerci să te lași de fumat.

Lasă la infuzat 10 minute o linguriță de plană și o cană cu apă fiartă. Bea ceaiul dimineața, la 1-2 ore după micul dejun, sau de 2 ori pe zi, între mesele principale.