Lucian Mindruta: „Complet de acord cu Raed: Inainte sa ma certati pe mine, dati-i copilului vostru sa fumeze de la tigara aia electronica. Ce ziceti? E prea mic? Cum sa fie mic, cand ea e sigura si buna, cum zice …”

(Last Updated On: April 10, 2018)

Secretarul de Stat Raed Arafat dorește să blocheze accesul copiilor la țigările electronice și dispozitivele care încălzesc tutunul, așa cum se întâmălă cu țigările. Raed Arafat citeazpă un studiu
prezentat de postul de televiziune CNN potrivit căruia, în perioada 2011 – 2015, s-a înregistrat o creştere de 900% a utilizării ţigărilor electronice în licee.

Pe Facebook, Lucian Mindruta a scris: „Complet de acord cu Raed: tigarile electronice in spatii publice nu sunt doar o sursa de miros neplacut (da, chiar si pentru noi, cei care am fumat): sunt si o unealta de marketing pentru copii si adolescenti.

La mine in Baneasa Mall e ditamai reclama la tigarile astea, care sunt tot tigari, da’ se fofileaza pe langa lege, pentru ca firmele de tutun nu stiu sa faca computere si sa traiasca si ele din altceva.
Ma astept sa sara fumatorii pe mine, dar am pentru ei un sigur sfat:

Inainte sa ma certati pe mine, dati-i copilului vostru sa fumeze de la tigara aia electronica. Ce ziceti? E prea mic?
Cum sa fie mic, cand ea e sigura si buna, cum zice producatorul?

Sau nu e chiar asa, stiti si voi care e adevarul, dar viciul vorbeste mai tare decat mintea?”

Raed Arafat: „900% creştere în utilizarea ţigărilor electronice în şcoli, în perioada 2011-2015. Un răspuns clar la cei care spuneau că astfel de produse nu sunt destinate copiilor şi nu influenţează adolescenţii. Vorbim de ţigările electornice care se află pe piaţă mult înaintea dispozitivelor care încălzesc tutunul.

Urmează să vedem în viitor şi impactul noilor dispozitive intrate pe piaţă recent. Este clar că trebuie acţionat urgent prin interdicţia promovării şi a utilizării în spaţiile publice aplicând reguli similare celor aplicabile ţigărilor clasice pentru toate aceste dispozitive!”