Medicul nutriționist Mihaela Bilic: „Nu putem avea și “brânzica”și silueta! Am mai spus-o, dar o repet: brânza îngrașă iar porția corectă este …”

(Last Updated On: April 15, 2018)

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit pe pagina sa de Facebook despre legătură dintre  “brânzica”și silueta!

Pe Facebook, Mihaela Bilic a scris: „Fiecare om cu “bunul” lui
Niciodată diversitatea umană nu a fost mai evidentă decât atunci când vine vorba de mâncare. Nu doar preferințele diferă de la o persoană la alta, ci și felul în care percepem o clasă întreagă de alimente, modul în care ne raportăm la ea și cum o incudem (sau nu!) în meniul nostru zilnic.

Ca să fiu mai clară am să iau ca exemplu brânza, că tot e sezonul cașului proaspăt😋 Fiind o mare iubitoare de brânză, în toate formele, culorile și gradele de mucegăire, nu m-am putut abține din a remarca faptul că toți mâncăcioșii, pofticioșii și gurmanzii au o slăbiciune pentru brânză. Ba mai mult, mi-am permis de la mine putere să împart consumatorii în 2 categorii: unii care iubesc carnea și alții care iubesc brânza.

Am mai spus-o, dar o repet: brânza îngrașă iar porția corectă este jumătate din cea de carne, adică maxim 70 g pentru telemea și numai 30-35g când vine vorba de parmezan, cașcavaluri și brânză “împuțită”😳

Eu consider că viața are mai mult gust pentru că există brânza- și asta înseamnă că e și mai greu să te abții din a consuma tot felul de preparate care o includ, de la sandvișuri calde la pizza, paste, legume gratinate, sosuri pentru friptură sau banala telemea cu roșii.

Interesant este că ipoteza mea se verifică atunci când vine vorba de persoanele care nu au o slăbiciune pentru mâncare, cei care sunt slabi, nepofticioși și care mănâncă cât să trăiască. In general aceștia nu numai că nu iubesc brânza, dar chiar au o reacție de respingere și dezgust numai la auzul numelui ei. “Brânza pute” este părerea lor unanimă, iar la capitolul gust sunt și mai reticenți, cu greu pot accepta cea mai fadă, dietetică și nefermentată formă de brânză.

Așa că iată cum un termen de alint, diminutivul “brânzică”, pe care toți mâncăcioșii îl folosesc cu drag atunci când se referă la infinita diversitate de brânzeturi, devine pragmatica și searbăda “brânzică” proaspătă sau brânza de vaci pe care doar convalescenții după hepatită și nemâncăcioșii o consumă.

Insă în orice rău e și un bine, pentru că cine nu iubește brânza, nu are probleme de kilograme în plus. Așa e ea, viața, nedreaptă…nu putem avea și “brânzica”și silueta! Acum, că știți secretul/slăbiciunea, fiecare e liber să aleagă ce-și dorește mai mult