Studiu nou. Femeile care NU consumă carne roșie își reduc riscul de cancer de colon. Ce se întâmplă decă mănânci doar 160 de grame de carne roşie pe zi

(Last Updated On: April 9, 2018)

Pe lângă factorii de mediu, alimentația joacă un rol important în declanșarea cancerului. Femeile care nu consumă carne roşie îşi reduc semnificativ riscul de cancer de colon. Este concluzia unui studiu din Marea Britanie. Se estimează că, până în 2030, vor apărea peste de 2,2 milioane de cazuri noi de cancer colorectal.

Cercetătorii Universităţii din Leeds au vrut să afle dacă au vreo implicare dietele vegetariene, consumul de peşte, carnea de pui sau carnea roşie, informează Digi 24.

Ei au analizat date obţinute în 17 ani despre mai bine de 32.000 de femei din Anglia, Ţara Galilor şi Scoţia. În total, 462 de participante au făcut un cancer colorectal. Au descoperit că femeile care au mâncat regulat carne roşie au avut un risc mai mare să facă tumori în secţiunea descendentă a colonului.

Dar probleme pot avea şi bărbaţii. Un studiu mai vechi avertiza că, dacă mănâncă 160 de grame de carne roşie pe zi, îşi măresc riscul de cancer colorectal cu 30 de procente.