Alimente pentru anemie. Ce să mănânci pentru a combate anemia

(Last Updated On: May 8, 2018)

Cauzată de mâncărurile sărace în proteine, sau pur şi simplu transmisă genetic, anemia face din ce în ce în ce mai multe victime. O lipsă semnificativă de hemoglobină poate produce extenuare, apatie sau dureri de cap. Dacă este la un stadiu avansat, activităţile fizice ajung să ne provoace ameţeli, pierderea suflului, dureri în piept sau palpitaţii.

Iată câteva sfaturi pentru a combate anemia:
1. Includeţi în alimentaţia zilnică produse bogate în fier.

Ficatul, carnea roşie slabă, fructele de mare sau peştele sunt cele mai indicate alimente contra anemiei. Nu uitaţi ouăle, în special gălbenuşurile, dar şi brânzeturile, scrie click.ro

2. Consumaţi multe fructe şi legume!

Ceapa, usturoiul, sfecla roşie, soia, dar şi nucile şi seminţele de cereale ajută organismul în lupta cu anemia. Vitamina B12 este un remediu eficient împotriva anemiei şi trebuie administrat zilnic.

Bananele sunt o sursă excelentă de vitamina B12 şi trebuie consumate cel puţin patru fructe, pe parcursul întregii zile. Deficienţa de fier este o altă cauză principală a anemiei. Stafidele, caisele, merele şi morcovii conţin cantităţi mari de fier şi trebuie consumate zilnic.

3. Evitaţi alcoolul, cafeaua şi tutunul!

Odihna, dar şi ocolirea viciilor sunt aliaţii noştri împotriva anemiei. Medicii recomandă să evităm nopţile pierdute, să ne odihnim cât de mult putem, şi să evităm alcoolul, cafeaua şi tutunul.

4. Gătiţi în oale de fier!

Specialiştii spun că dacă folosim în bucătărie oale de fier, acesta va trece şi în alimentele noastre şi ne va ajuta împotriva anemiei.

5. Beţi cât mai multe ceaiuri!

La micul dejun, sau înainte de culcare, cel mai bun remediu împotriva anemiei este o ceaşcă de ceai. Specialiştii vă recomandă ceaiul de păpădie, cătină sau ştevie.