Dan Pavel: „Am febră 39,5 și sunt praf. O trimit pe nevastă-mea după medicamente. se întoarce cu niște pilule no-name pentru gât, niște aproape paracetamol și un sirop de tuse care arată foarte ciudat. Mă enervez. Mă apuc și citesc. Scrie că pastilele de gât îți ….”

(Last Updated On: May 28, 2018)

Mulți spun că produsele naturiste nu au nicio valoare dar totuși se vând în farmacii, căpătând astfel o recunoaștere oficială.

Dan Pavel: „Am febră 39,5 și sunt praf. O trimit pe nevastă-mea după medicamente. Nimic special: Niște pastile arhicunoscute pentru gât, un sirop de tuse și niște Paracetamol. Se duce femeia la farmacie, se sfătuiește cu farmacistele pe-acolo și se întoarce cu niște pilule no-name pentru gât, niște aproape paracetamol și un sirop de tuse care arată foarte ciudat.

Mă enervez. Mă apuc și citesc. Scrie că pastilele de gât îți înnegresc dinții și pot să-ți provoace senzație de sufocare.

Siropul nu are un prospect propriu-zis. Nu sunt medicamente, sunt suplimente alimentare. Este vorba de un sirop de tuse ayurvedic cu zeamă de toporași și piper negru părți aeriene, ce dracu o însemna și asta. Mă enervez și mai rău.

Dacă medicina ayurvedică, rigvedanică, papuaș-kârgâză era un succes atât de fulminant, devenea pur și simplu medicină. Dar fabricanții ăștia de medicamente făcute pe un vapor chinezesc sau într-o dubă, undeva în Pakistan, nu au voie să scrie pe ele că sunt medicamente și știu foarte bine că nu sunt medicamente.

Și farmaciile știu exact că majoritatea suplimentelor alimentare sunt o tâmpenie inutilă, dar asta nu le împiedică să ți le bage pe gât. Ceea ce știu eu despre Ayurveda este că un studiu european a dovedit prezența unor cantități sinistre de mercur și arsenic în produsele naturiste indiene.

Ar trebui să fie ilegal să oferi pseudo-știință și produse pseudo-naturiste într-o farmacie. Dacă vreau tinctură de speranță, mă duc la plafar. La medic nu mă duc pentru rugăciune, cristale bioenergetice și yoga.

Nici la farmacie n-aș vrea să mă duc pentru ayurveda și secretele medicale ale călugărilor Shaolin”.