Durerea de cap la ceafă. Ce afecțiuni ascunde o durere de cap în funcție de locul unde o simțim

(Last Updated On: May 23, 2018)

Cele mai răspândite afecțiuni din cauza cărora resimțim durerile de cap sunt:

Durerile de sinus – Simptomele sunt de nas înfundat, senzația de oboseală și de durere și presiune în obraji, sprâncene sau frunte. Această presiune se înrăutățește dacă ne întindem în pat, scrie digi24.ro

Durerile din cauza tensiunii – Aceste dureri pot fi cronice sau episodice. Majoritatea au o sensibilitate în jurul gâtului și a umerilor și resimt o presiune în frunte, tâmple și ceafă.

În cazurile cronice, durerea poate dura de la 30 de minute până la câteva zile.

În cazurile episodice, durerea apare subit, de obicei, în mijlocul zilei.

Migrenele – sunt progresive și au patru etape, dar nu toate lumea le experimentează însă pe toate patru.

1.Prodromul – etapa care anunță venirea migrenei cu 1, 2 zile înainte. Se manifestă prin apetitul crescut, schimbări comportamentale, înțepenirea gâtului, sete exagerată sau căscat des.

2.Aura – apare înainte sau în timpul migrenei. Ni se întâmplă să vedem puncte luminoase sau flash-uri de lumini, iar vederea devine mai slabă.

3.Durerea „atacul” – în această etapă începe durerea propriu-zisă, resimțită în jurul tâmplelor și cu o durată între 4 și 72 de ore. Alte simptome sunt: sensibilitatea la lumina, greață, amețeală și vedere încețoșată.

4.Postdrom – este starea care apare până la o zi de la migrenă. Mulți se simt confuzi, irascibili sau amețiți în această etapă.