Medicul nutriționist Mihaela Bilic: „Dacă cineva mi-ar găti așa, cred că aș putea deveni vegetariană. Deși am fost mereu o carnivoră, trebuie să recunosc că …”

(Last Updated On: June 5, 2018)

Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit într-o postare făcută pe Facebook despre diferența dintre gustul cărnii și cel al legumelor.

Pe Facebook, Mihaela Bilic a scris: „Dacă cineva mi-ar găti așa, cred că aș putea deveni vegetariană😂
Deși am fost mereu o carnivoră, trebuie să recunosc că gustul cărnii e limitat, dacă nu există un pic de sos sau o garnitură, puțin probabil să ai o surpriză majoră când o mănânci. Despre brânzeturi nu comentez, e un fel de cutie a Pandorei în materie de gust (cel puțin pentru mine☺️).

Însă cele mai interesante, savuroase și neașteptate preparate se obțin din legume- cu condiția să știi să le gătești 😂😂 Pentru că da, legumele sunt o provocare pentru cel mai iscusit bucătar, nu atât ca și complexitate a pregătirii lor, ci mai degrabă ca și inventivitate și simplitate în același timp.

 

Când vine vorba de legume, esențiale sunt calitatea și prospețimea, aici se vede diferența și, mai ales, se simte! Pentru că legumele cultivate cu responsabilitate și consumate în sezonul propriu lor au cu adevărat alt gust😋

Apoi mai trebuie și o mână iscusită care să știe să le gătească un pic, cât să nu le distrugă textura, ci doar să le potențeze aroma. Și în cele din urmă, dar nu în ultimul rând, e nevoie de imaginație și multă experiență în bucătărie, ca să ai suficiente idei despre ce poți face cu o legumă😳.

Iată cea mai interesantă și mai delicioasă formă în care am mâncat o vânătă: sub formă de chips-uri uscate în cuptor și stropite apoi cu un pic de oțet balsamic dres cu miere. Cât despre ciuperci, ce să mai spun? Fiecare soi are alt gust și altă consistență, e ca și cum ai avea 6-7 produse diferite în farfurie.

Așa că nu glumesc când spun, dacă cineva mi-ar găti sau dacă aș avea astfel de preparate la dispoziție, nu mai mi-ar trebui carne, nimic nu poate egala legumele