Medicul nutriționist Mihaela Bilic: „Întrebare de 100 de puncte: ce tip de carne e în poză? … n-am văzut în viața mea o carne cu 2% grăsime și sub 100cal/100g ….”

(Last Updated On: May 5, 2018)

Faptul că produsele vândute în magazinele de la noi nu sunt de cea mai bună calitate este un lucru cunoscut. Cu această problemă s-a confruntat și nutriționistul Mihaela Bilic atunci când a vrut să cumpere somon sălbatic.

Pe Facebook, Mihaela Bilic a scris:„Întrebare de 100 de puncte: ce tip de carne e în poză?

Nu glumesc când vă mărturisesc că eu n-am ghicit! Și chiar mai grav decât atât, dacă așa arată somonul sălbatic, pentru că de el este vorba, înseamnă că mănânc așa ceva pentru prima oară în viață😱 și eu care credeam că mă pricep la mâncare!

In concepția mea și în toate pozele de pe mapamond, când spui somon vezi automat o rondea de pește portocalie cu nervuri albe. Când vânzătorul mi-a arătat somonul de captură în galantar (adica bucata din stânga, dacă aveați vreun dubiu), mă uitam la el cu o expresie tâmpă ce vroia să spună “cred că glumești sau râzi de mine, cum să fie ăsta somon?” Jur că până n-am văzut eticheta nu l-am crezut! Sau mai bine zis în capul meu se dădea o luptă, se răsturnau repere și se schimbau percepții- dacă ăsta e somon sălbatic, eu ce am mâncat până acum?😳

Mă uit în continuare la bucata asta de carne fără strop de grăsime, care arată mai degrabă ca un mușhi de vită decât ca un pește și nu pot să nu mă gândesc cu admirație “pe unde ai înotat tu, măi somonule?” Nu doar culoarea diferă, ci și consistența și mirosul…totul e altfel!

Demult nu am primit așa o dovadă de simplitate și firesc, cum numai Natura știe să facă. Ceea ce mâncăm noi de obicei sunt probabil cópii grotești, umflate și colorate ale alimentelor de altădată. Imi amintesc documentarele despre lupta somonilor care înoată împotriva curentului ca să-și depună icrele și realizez că e un privilegiu să am pe masă o bucățică din așa un pește viteaz.

Cât despre conținutul de nutrienți ce să mai comentez, n-am văzut în viața mea o carne cu 2% grăsime și sub 100cal/100g. Bravo ție peștișorule, asta înseamnă să te hrănești sănătos și să te miști liber!”