8 Moduri simple prin care combați îngrășarea părului

(Last Updated On: May 25, 2018)

Problemă inestetică, părul gras dă bătăi de cap multora dintre noi. Cauza părului gras este producţia excesivă de sebum.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să combați îngrășarea părului:
1. Șampon uscat
Șamponul uscat nu trebuie să-ți lipsească din geantă și dulapul din baie. Acesta te va ajuta în momentele în care nu ai timp să îți speli părul, oferind prospețimea de care ai nevoie, scrie clickpentrufemei.ro.

2. Balsam/mască de păr

Aplică mască/balsam doar pe vârfurile șuvițelor. Este posibil ca scalpul să nu accepte balsamul și să provoace o creștere a producției de sebum.

3. Balsam înainte de șamponare

Încearcă să aplici balsam/mască înainte de șamponare. În acest fel este îndepărtat excesul de sebum rămas de la balsam. Mai mult, firele de păr vor fi hrănite și hidratate de la rădăcină, împiedicând creșterea producției de sebum.

4. Șampon cu sare

Amestecă șamponul cu sare. Poți face acest truc o dată pe săptămână dacă cantitatea de sebum este mult prea mare. El este, de asemenea, bun pentru mătreață.

5. Apă cu oțet

Clătește părul cu apă și oțet. Acest remediul este excelent pentru curățare și volum. Mai mult, se spune că previne iritarea și apariția mătreții, deoarece conferă părului o curățare fină, dându-i strălucire.

6. Spălare excesivă? Nu!

Evită să speli podoaba capilară în fiecare zi. Spălarea excesivă afectează uleiurile naturale și umiditatea șuvițelor, provocând o creștere a producției de sebum. Același lucru se întâmplă și cu pielea facială. Corpul poate fi spălat în fiecare zi, dar nu și părul.

7. Produse specifice tipului de păr pe care-l ai

Alege cu atenție produsele pe care le folosești. Ele trebuie să fie specifice tipului de păr pe care-l ai. Totodată, evită uleiurile. Sau, dacă le folosești, utilizează-le cu moderație. Nu exagera cu nimic.

8. Nu mai atinge părul

Evită să atingi părul. Este involuntar, dar părul care este atins de prea multe ori pe zi devine gras, aceasta fiind o cauză principală.