Știi ce poți mânca seara fără să te îngrași?

(Last Updated On: May 2, 2018)

Alimente incluse la masa de seară te pot ajuta să ajungi la silueta ideală. Dacă sari peste masa de seara,dimineața o să-ți fie greu să ții cont de regulile impuse de dietă și e posibil să mănânci nesănătos.

Pentru a nu te îngrășa de la mâncarea de seară trebuie să fi foarte atent la ce mănânci.

Supă sau salată de legume

La cină este mai bine să mănânci mai puține alimente care conțin proteine,fie ele animale,fie vegetale. Poți chiar să le excluzi. Alături de carbohidrați,fac digestia mai lentă,iar corpul se va odihni mai puțin. Alege mai bine ceva ușor,o salată,o supă de legume sau un iaurt simplu. Excepție de la regulă poate face carnea de curcan,întrucât are în compoziție un aminoacid numit triptofan,cunoscut pentru faptul că induce somnul, scrie click.ro

Paste ori pilaf

Până nu demult,alimentele care conțineau carbohidrați erau blamate și evitate în regimurile de slăbit. Este vorba de orez,paste,cartofi,fasole. Mâncate în cantități moderate,la masa de seară,te pot ajuta să dai jos kilogramele în plus. O cercetare a unor specialiști israelieni a dus la concluzia că persoanele care aleg alimente cu carbohidrați seara ajung să aibă o circumferință a taliei mai mică și să slăbească mai mult decât cei care le-au mâncat în alte momente ale zilei. În privința orezului,s-a observat că se digeră mai repede,are un index glicemic mare,eliberând glucoza treptat în sânge,și ajută la trecerea mai rapidă la starea de somn.

Cartofi dulci sau banane

Atât bananele,cât și cartofii dulci îți aduc un plus de potasiu. Este un mineral care accelerează procesul de slăbire,stimulează organismul să dezvolte masa musculară,ceea ce atrage o mai bună ardere a caloriilor. Alături de cartofi dulci și banane (o banană,mai precis),poți mânca seara,fără teamă,și alte alimente care au potasiu:pepene galben (în cantități moderate),caise,salată verde,pește.

Piper

Dacă ești gata să-ți faci o salată la masa de seară,sigur vei fi tentată să presari și piper,pentru a o condimenta. Excelent! O altă idee de cină ușoară ar fi să pui puțin piper peste brânza de vaci. Piperul este un aliat în lupta cu kilogramele în plus. În timp ce tu vei dormi,corpul tău va continua să ardă grăsimi mulțumită acestui condiment.

Rozmarin

Rozmarinul are efect detoxifiant asupra organismului,dar combate și celulita,ajutând la eliminarea excesului de apă. Pune rozmarin uscat și măcinat în salata de legume de la cină sau fă-ți o cană de ceai seara,și-ți va fi mai ușor să slăbești. E indicat pentru o digestie mai bună și pentru accelerarea metabolismului.