Ești la dietă dar nu slăbești? 4 motive pentru care nu reușești

(Last Updated On: June 21, 2018)

La multe persoane se întâmplă un „fenomen” mai ciudat. Încep o dietă dar nu slăbesc. Dacă vrei să scapi, în mod sănătos, de kilogramele în plus, apelează la un nutriționist. Kilogramele pierdute prea repede se întorc, de obicei, la fel de repede înapoi.

Daca nu faci mișcare, orice dietă nu are valoare. Astfel, este recomandat să faci zilnic exerciții fizice. Dacă ții o dietă fără să faci sport, metabolismul tău va încetini și va ajunge să ardă din ce în ce mai puțin, până la valoarea caloriilor pe care le mănânci, potrivit clicksanatate.ro.

1. Nu sări peste mese
Încerci să mănânci cât mai puţin sau pur și simplu ești atât de ocupată încât nu-ți dai seama că sari, de cele mai multe ori, peste mese. Probabil, te gândești că o masă în minus va face bine pentru dieta ta.

Greșit! Dacă vrei să slăbești trebuie să-ți faci un program și să-l respecți. Este important să mănânci cele 3 mese principale ale zilei la orele potrivite. Specialiștii în nutriție susțin că atunci când sari peste o masă, la urmatoarea vei fi înfometată și nu vei mai ține cont de porții.

2. Odihnește-te suficient
Potrivit cercetătorilor britanici, odihna insuficientă poate duce la creșterea în greutate. Dacă dormi puțin, dezechilibrul hormonal poate duce la creșterea apetitului și la o lipsă a controlului asupra cantității de mâncare. Adulții și copiii care nu dorm suficient, au un risc de obezitate de 55% și respectiv 86% mai mare.

3. Hidratează-te
Apa te poate ajuta în curele de slăbire. Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, trebuie să consumi aproximativ 500 ml. (2 căni) de apă, înainte de fiecare masă, pentru a ajunge la senzaţia de saţietate. De asemenea, atunci când eşti deshidratat, ai poftă de dulce, te confrunți cu dureri de cap şi te simți epuizată.

4. Consumă proteine
O alimentaţie bogată în proteine te ajută să pierzi din kilogramele în plus. Astfel, alimentele bogate în proteine, provoacă sațietate și reduc apetitul. Chiar și consumul a două ouă la micul dejun poate avea un efect benefic asupra dietei tale.

De asemenea, alimentele bogate în proteine contribuie la dezvoltarea țesutului muscular, precum și la procesul de ardere a grăsimilor.