Știi cum să recunoști hipotiroidia de la primele simptome? 5 semne

(Last Updated On: June 12, 2018)

Dereglările glandei tiroide au manifestări care pot fi puse pe seama stresului sau a unui stil de viață nesănătos.
Acestea pot fi depistate din vreme pentru a putea ține sub control afecțiunile tiroidiene.

1. Observi că ai un nivel crescut al colesterolului
Dacă ai observat după efectuarea analizelor medicale anuale că ai un nivel ridicat de colesterol, evită să faci exces de grăsimi și carbohidrați, scrie clicksanatate.ro

Colesterolul mărit este un semn că este posibil să suferi de hipotiroidie. Corpul începe să-și piardă abilitatea de a îndepărta lipidele de pe pereții arterelor, ceea ce duce la creșterea colesterolului.

2. Ai tulburări de digestie
Dificultatea de a elimina reziduurile reținute la nivelul colonului poate fi o problemă digestivă, dar și un simptom al hipotiroidiei. Glanda tiroidă influențează metabolismul și activitatea tractului digestiv.

Dereglarea glandei tiroide slăbește abilitatea intestinului de a se contracta și de a funcționa normal.

3. Treci rapid de la o stare la alta
În cazul în care glanda tiroidă începe să secrete o cantitate mai mică de hormone tiroidieni, pot apărea schimbări de stare.
Cei care suferă de hipotiroidie se pot confrunta și cu stări de anxietate, depresie, stres accentuat, probleme de memorie. Dezechilibrul hormonal afectează și buna funcționare a sistemului nervos.

4. Ești obosit permanent
Starea de somnolență de care nu mai scapi de-a lungul zilei, nici măcar dacă te odihnești suficient este și ea un semnal de avertizare al prezenței unei boli.

Nu întotdeauna indică hipotiroidie, însă n-ar fi rău să consulți medicul de familie și să faci un set de analize.

5. Te-ai îngrășat într-un timp scurt
Alimentația nepotrivită și sedentarismul pot cauza îngrășarea, dar dacă acumularea de kilograme se face brusc, este posibil ca la mijloc să fie o afecțiune precum hipotiroidia.

Boala afectează funcțiile metabolice și afectează capacitatea organismului de a arde grăsimile.