Știi cum să recunoști simptomele unui infarct și ce trebuie să faci încă din primele momente? Medicul Alexandru Scafa Udriște: „Sfatul meu este că atunci când are această durere toracică, pacientul trebuie să …”

(Last Updated On: June 21, 2018)

Foarte mulți români mor deoarece nu au minime cunoștințe medicale iar unii medici nu-i ajută. De exemplu, în loc să trimită bolnavul cu dureri toracice să facă un EKG, îi prescrie medicamente pentru durere intercostală. Binențles că bolnavul moare după câteva zile de infarct.

Infarctul miocardic apare în momentul în care se produce un blocaj la nivelul unei artere coronare. În cazul unui infarct miocardic, primele secunde pot face diferența între viață și moarte.

Medicul primar Alexandru Scafa Udriște spune că atacul de panică are printre manifestări inclusiv durerea toracică însoțită de respirație grea și senzație de moarte iminentă. „Sfatul meu este că atunci când are această durere toracică, pacientul trebuie să se prezinte, fie să-l vadă un medic, fie în camera de gardă, fie la o policlinică.

Este foarte important să facă un EKG în durere. Este mai important să vii de 100 de ori degeaba decât să ratezi o dată un moment și să faci un infarct”, subliniază medicul Alexandru Scafa Udriște, potrivit Stirile TVR.

Principalul simptom al infarctului miocardic este durerea toracică, undeva în spatele sternului cu iradiere într-o mână sau în gât. Poate să fie însoțită sau nu și de alte simptome, respirația grea, palpitațiile.

Controalele periodice sunt esențiale în prevenirea bolilor inimii. Boala de inimă nu este ceva care se vindecă complet. Controalele trebuie menținute toată viața, iar tratamentul trebuie menținut.