Topul celor mai bogate alimente în fier. Ce ar trebui să mănânci pentru evitarea anemiei

(Last Updated On: June 14, 2018)

Anemia poate fi evitată și prin consumul alimentelor care conțin fier.  Cei care sufeă de anemie  se simt fără vlagă, obosiți, au dureri de cap, dar și un risc mai crescut de a dezvolta anumite infecții.

In topul celor mai bogate alimente in fier se afla ficatul
Ficatul de vită, cât și rinichii de vită se numără printre alimentele cele mai bogate în fier. Poți consuma câte o porție, de două-trei ori pe săptămână, dacă te confrunți cu deficit de fier în organism, potrivit clicksanatate.ro.

Carnea slabă, roșie
Carnea de vită este o sursă bună de fier. De exemplu, în 100 de grame de carne slabă de vită se găsesc cinci miligrame de fier, de două ori mai mult decât în carnea albă. Cel mai indicat este grătarul de vită.

Fructele de mare
O altă sursă importantă de fier sunt fructele de mare. De exemplu, în 100 de grame de scoici se găsesc 15 miligrame de fier. Surse bogate de fier sunt și midiile, dar și stridiile. Și peștele precum tonul, sardinele, dar și heringul sunt o sursă importantă de fier pentru organismul uman.

Ciocolata
Ciocolata care conține mai mult de 70% cacao este, de asemenea, o sursă importantă de fier. Este suficient să mănânci două pătrățele pe zi. Astfel, organismul tău nu doar că nu va duce lipsă de fier, dar tu îți vei satisface și pofta de dulce, fără să abuzezi de dulciuri.

In topul celor mai bogate alimente in fier se afla si cimbrul
Știai că aromatul cimbru este o sursă importantă de fier? În 10 grame de cimbru se găsesc 3 miligrame de fier. Așadar, nu te feri să folosești cimbru pentru a da gust mâncărurilor tale ori de câte ori ai ocazia.

Lintea
Lintea, mazărea, dar și fasolea sunt, de asemenea, o sursă importantă de fier. Aceste legume sunt garnitura excelentă pentru o friptură de vită, o altă sursă importantă de fier.