Dr. Marina Dumitras – Chirurg: 7 sfaturi pentru doamne, pentru un aspect estetic și sănătos al picioarelor și care vor împiedica evoluția bolii cronice venoase

(Last Updated On: July 10, 2018)

Medicul Marina Dumitras vine în ajutorul doamnelor cu 7 sfaturi pentru un aspect estetic și sănătos al picioarelor și care vor împiedica evoluția bolii cronice venoase.

Dr. Marina Dumitras – Chirurg : „Deoarece ne aflăm într-o perioadă a anului în care temperaturile ridicate își fac simțită prezența, pentru doamne, purtatul pantalonilor lungi, ce pot ascunde un aspect inestetic dar și grave probleme de sănătate ale picioarelor (ulcerul varicos sau tromboza venoasă), a devenit din ce în ce mai greu de suportat.

Pentru a readuce în vestimentația de zi cu zi rochiile din materiale fluide, ideale pentru a face căldura mai ușor de suportat, vă recomand câteva metode de profilaxie cu ajutorul cărora veți obține un aspect estetic și sănătos al picioarelor și care vor împiedica evoluția bolii cronice venoase:

1. Scăderea în greutate cu ajutorul unei diete sănătoase și hidratarea optimă ameliorează circulația venoasă periferică.

2. Evitarea tocurilor înalte este esențială, mai ales în perioadele de căldură excesivă când, în zona gambieră, se acumulează o cantitate mai mare de sange. (vasodilatație).

3. Întinsă pe spate ridică picioarele, practicarea acestui exercițiu pentru o perioadă de 15 minute reduce edemul gambier, crește tonicitatea venelor și ameliorează circulația venoasă.
4. Dușurile alternative cald- rece și ulterior, purtarea ciorapilor compresivi sunt alte două metode de profilaxie.

5. Evitarea ortostatismului prelungit și a poziției picior peste picior împiedică acumularea sângelui la nivelul gambelor.
6. Perioada de sarcină și post sarcina cu modificările hormonale specifice favorizează apariția varicelor, astfel încurajez înotul pentru gravide, mersul pe jos și purtarea ciorapilor compresivi speciali pentru gravide.

7. Evitarea hainelor strâmte și renunțarea la fumat sunt alte metode de profilaxie care îmbunătățesc aspectul estetic al picioarelor”.