Știi ce legătură există între diferitele tipuri de dureri și emoții?

(Last Updated On: July 11, 2018)

Durerea nu are întotdeauna cauze fizice, ci și emoționale. Corpul uman este extrem de receptiv atunci când vine vorba de durere, astfel că stresul emoțional, de exemplu, are un impact direct asupra organismului.

Iată ce legături există între durere și emoții!

Durerea de mușchi – indică abilitatea noastră de a rezista provocărilor de zi cu zi, mai precis cât de flexibili suntem în ceea ce privește experiențele de la locul de muncă, de acasă sau chiar cu noi înșine. În acest caz, cel mai bine este să te relaxezi și să te lași dus de val, scrie clicksanatate.ro

Durerea de cap – poate apărea în momentele în care ne este greu să luăm o decizie, deși știm exact ceea ce ne dorim, precum și ca urmare a unor tensiuni acumulate. Asigură-te că găsești timp în fiecare zi pentru a te relaxa sau fă ceva ce îți face plăcere pentru a elimina tensiunile.

Durerea de gât – poate fi declanșată de dificultatea de a te ierta pe tine și pe ceilalți. Atunci când simți această durere, ia în calcul și aspectele pozitive/calitățile persoanelor apropiate.

Durerea de umeri – indica faptul că ești apăsat de o grea povară emoțională, de unde și expresia ,,a duce o povară pe umeri”. În acest sens, încearcă să ai o atitudine proactivă atunci când te confrunți cu probleme și cere sprijinul persoanelor apropiate.

Durerea de stomac – indică greutatea de a accepta viața sau neîmplinirea personală.

Durerile de spate (în partea superioară) – înseamnă că nu te bucuri de suficient sprijin emoțional – te poți simți neiubit și nedorit.

Durerile de spate (în partea inferioară) – înseamnă că ești foarte îngrijorat în privința banilor.

Durerea de coate – poate indica că faptul că ești foarte reticent la schimbări și că abordezi viața într-un mod rigid. Învață să faci compromisuri și fii mai receptiv la nou/schimbări!

Durerea de mână – înseamnă dificultatea de a te apropia de oameni. Încearcă să-ți faci noi prieteni sau ieși la prânz cu colegii.

Durerea de șolduri – semnifică rezistența la schimbare. S-ar putea de asemenea să fii prea precaut atunci când ești pus în situația de a lua decizii.

Durerea de genunchi – poate fi un semn că ego-ul tău este prea mare sau că te supraestimezi. Fii un pic mai smerit și aminetește-ți că suntem muritori cu toții. Înscrie-te într-o asociație de voluntariat!

Durerea de dinți – indică faptul că o anumită situație nu îți este pe plac sau emoții/gânduri reprimate. Ține minte că trebuie să acorzi o conotație pozitivă oricărei experiențe din viața ta (fie ea negativă sau pozitivă).

Durerea gleznelor – semnifică faptul că te privezi de anumite plăceri sau că ești prea dur cu propria persoană. Este timpul să-ți condimentezi mai mult viața și să nu te mai judeci atât de aspru.