Știi ce poți face cu frunzele de piersic?

(Last Updated On: July 10, 2018)

Frunzele de piersic sunt foarte bune pentru sănătate. Atât frunzele, cât și florile și fructele de piersic conțin vitamine și minerale demne de luat în seamă, precum calciu, cupru, iod, kaliu, potasiu, mangan, magneziu, zinc, celuloză, sulf, vitaminele din complexul B, vitaminele A și E.

Cine a avut posibilitatea de a sta la țară, știe că frunzele de piersic erau folosite în vechime în cazurile de arsuri și opăreli, din care se putea murea. Cataplasmele din frunze de piersic se fac în cazurile de arsuri, chiar și în cazuri mai grave. Se spune că tratamentul pentru arsuri cu frunze de piersic înlătură posibilitatea ca cicatricile să se mai vadă după vindecare, scrie clicksanatate.ro.

Cataplasmele cu frunze de piersic au fost folosite cu succes și în cazurile de cancer de piele. De altfel, dacă sunt pisate și stoarse bine, frunzele de piersic se pot pune direct pe rănile mai vechi, pentru a le vindeca și a dispărea cicatricea.

Un alt beneficiu al cataplasmelor cu frunze de piersic este și acela pentru tratarea aftelor, erizipelului și mâncărimilor de piele. Ceaiul din frunze uscate de piersic este excelent în cazl constipației, gutei și nefritelor.

Spălăturile locale sau băile de șezut cu infuzie de frunze de piersic sunt eficiente în cazul hemoroizilor. Iar în cazurile de cancer de col uterin se fac spălături vaginale cu ceai de frunze de piersic cât mai des.

În medicina tradițională, frunzele de piersic se amestecau cu coaja de gorun pentru obținerea băilor, care tratau reumatismul la mâini și picioare. Frunzele de piersic pisate se punea și pe rănile vacilor, în trecut, atunci când aveau viermi.

Decoctul de frunze de piersic are acțiune antispastică, dă rezultate bune împotriva viermilor intestinali, fiind un bun purgativ. Ceaiul se mai folosește, în tradiția populară, pentru îndepărtarea durerilor de piept. Ceaiul se prepară din 2 lingurițe de frunze uscate fierte 5 minute în 250 de ml de apă. Se beau 2-3 căni pe zi.