Știi de ce Levănțica nu ar trebui să lipsească din casa ta?

(Last Updated On: July 10, 2018)

Lavanda are deosebite proprietăți asupra sănătății organismului tău.

De-a lungul anilor, levănțica și-a căpătat renumele ca fiind o plantă minune pentru sănătate cât și pentru frumusețe. Astfel că acum este folosită inclusiv pentru tratarea infecțiilor rezistente la medicamente, la tratarea insomniei, a infecțiilor micotice și chiar la ameliorarea durerii, informează click.ro.

Indiferent că ai un buchet de levănțică în casă sau că alegi să apelezi la aromoterapie, uleiul esențial este indicat a se folosi mai ales în probleme respiratorii precum astm, bronșită, congestia sinusurilor, laringită.

De asemenea este bună pentru a sprijini buna circulație sangvină cât și pentru a aeliora colicile sau starea de vomă ori de flatulență.

Este un bun aliat al sistemului imunitar și totodată un bun remediu pentru a alunga țânțarii și moliile.

Mirosul lavandei este un mod mod de a calma stările de agitație mai ales ale pacienților cu demență, dar și un remediu al naturii pentru a combate alopecia sau ciupercile unghiilor

În cazul afecțiunilor pielii, această plantă s-a dovedit a fi extrem de utilă, atât sub formă de ulei esențial cât și ca plantă în sine.

Un simplu săculeț cu această plantă atârnat în casă îți poate schimba orice fel de stare după o zi de muncă într-un relaxantă și pregătită pentru somn.
Adaugă în cadă câteva picături de ulei esențial și lasă-te cuprins de aroma sa extrem de plăcută. Poți să adaugi în dulapul cu haine un astfel de săculet cu plantă sau o bucată de vată pe care să presari câteva picături de ulei esnețial și astfel acestea își vor păstră aceast miros atât de plăcut timp îndelungat.

Lavanda – alte utilizări, potrivit csid.ro:

Ameliorarea cefaleei – aplică puţin ulei pe tâmple şi masează uşor, până simţi că durerea scade simţior
Calmarea durerilor abdominale – medicii germani recomandă, adeseori, ceaiul de levănţică pentru îmbunătăţirea digestiei. Uleiurile relaxează muşchii netezi ai tractului digestive , domolind crampele gastrice şi intestinale, care apar după servirea meselor.

Vindecarea infecţiilor – substanţele conţinute de levănţică distrug bacteriile şi previn infectarea rănilor sau zgârieturilor. Lavanda poate vindeca ţesuturile, promovând creşterea de cellule noi şi ajutând la cicatrizarea rănilor.
Calmarea durerilor de urechi – Aceleaşi componente care ajută la vindecarea rănilor te scapă şi de durerile de urechi!

Este ideală pentru persoanele care au probleme cu somnul, adorm greu sau se trezesc des în timpul nopţii, prelungind calitatea şi durata somnului.
Şi în cazul acneelor, a pielii uscate sau a tenului gras, lavanda sare în ajutor! Aplicaţi o compresie cu infuzie de lavandă în zona pe care vreţi să o trataţi şi veţi vedea rezultatele imediat!

Perfectă în diminuarea mătreţii! Aplică 15 picături de tinctură de lavandă (o găseşti la plafar) în 2 linguri de ulei de măsline, încălzeşte-le foarte puţin în cuptorul cu microunde şi aplică-le apoi pe părul umed, masând uşor scalpul. Pune-ţi apoi o mască de duş şi lasă soluţia să acţioneze aproximativ o oră înainte să te speli. Pentru un efect de durată, foloseşte acest “tratament” o dată pe săptămână.

Te scapă şi de durerile musculare! Indiferent de cauza durerilor, esenţa de lavandă, utilizată în mod corect, poate duce la îndepărtarea acestora. Umple cada cu apă fierbinte, toarnă câteva picături de lavandă şi relaxează-te, cel puţin 15 minute. Pentru a te asigura de efectul dorit, masează-ţi zonele dureroase cu ulei de măsline în care toarnă câteva picături de tinctură.