Medicul nutriționist Mihaela Bilic despre slăbit și „dieta benzinăriilor OMV”: „Am slăbit ca niciodată …Am avut o perioadă, când eram foarte mult pe drumuri, când mâncam doar …”

(Last Updated On: August 27, 2018)

Foarte multe persoane se chinuie să slăbească încercând diferite diete. Medicul nutriționist spune că principala măsură pe care trebuie să o iei este limitarea porțiilor. Ea explică și cum a slăbit cu „Dieta benzinăriilor OMV”.

„Mâncam o cutie de îngheţată pe zi şi-atât.
Orice dietă funcţionează pentru că presupune o restricţie calorică, o monotonie alimentară şi un tip de atenţie şi de voinţă pe care le ai punctual pentru o perioadă limitată de timp. În percepţia mea, măcar să-ţi alegi un aliment care să-ţi placă. Pentru că dacă mai şi mănânci spanac sau altceva ce nu poţi suporta şi te ţii de nas, mi se pare că riscurile să renunţi la dieta respectivă sunt şi mai mari.

Ideea e ce se întâmplă când se termină dieta. Pentru că altfel, slăbim cu orice, şi cu cartofi prăjiţi, dacă mâncăm zece felii de cartofi prăjiţi pe zi şi atât. Slăbim cu ciocolată, cu produse de patiserie. Am avut o perioadă, când eram foarte mult pe drumuri, când mâncam doar în benzinării, un burek cu brânză şi un iaurt de băut pe zi. Am numit-o dieta OMV. Am slăbit ca niciodată, a declarat Mihaela Bilic pentru Adevărul, preluată de Evenimentul Zilei.

Mai mult, potrivit specialistului, nu contează deloc alimentele pe care le mâncăm, deci slăbirea nu are legpătură cu dieta, ci cu porțiile. Așadar, ea este de părere că doetele trebuie desființate. „Da, tocmai de aceea ar trebui desfiinţate curele de slăbire, pentru că ele sunt, culmea, prezentate ca o soluţie la ceea ce tu faci în mod obişnuit.

Şi tu ai crede că doar prin intermediul lor poţi să ajungi la o greutate mulţumitoare. Care e soluţia? Să-ţi schimbi normalitatea pentru totdeauna.

Adică: dacă la 60 de kilograme e normalitatea asta, pentru 50 de kilograme trebuie să ai o normalitate cu 30% mai mică. Dar aia nu se numeşte cură de slăbire, ci reajustarea alimentaţiei la silueta pe care ţi-o doreşti.

Nu trebuie să mergi la cineva care să-ţi construiască o dietă personalizată. Nu are legătură cu combinaţii sofisticate, cu ore, cu nimic. Este strict o chestiune de limitare, dar pe viaţă”, a mai spus nutriționistul.