Ai grijă la țânțari! Încă 4 pacienți din Româniai au murit din cauza West Nile. Sunt 19 noi cazuri

(Last Updated On: September 22, 2018)

19 de cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile au fost confirmate în ultima săptămână, în total 25 de oameni au murit, anunță Ministerul Sănătății.

Cele 19 cazuri care au fost confirmate sunt:  5 în București, 3 în județul Iași, câte două cazuri în județele Bacău, Bihor și Dolj și câte un caz în județele Caraș Severin, Prahova, Galați, Vaslui și Suceava, informează stiripesurse.ro.

Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, până în prezent, în sezonul 2018, au fost înregistrate în total 215 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, fiind înregistrate 25 decese la pacienți care prezentau co-morbidități.

În București au fost înregistrate 7 decese, 4 în județul Iași, 2 în județul Constanța, 2 în județul Dolj, 2 în județul Olt și câte 1 deces în Alba, Brăila, Galați, Covasna, Dâmbovița, Suceava, Teleorman și Prahova.

În ultima săptămână se constată o scădere a numărului cazurilor noi de infectare cu virusul West Nile, însă în această perioadă s-au înregistrat încă 4 decese.