dr. Marina Dumitras – Chirurg: „Reducerea dilatației venoase. 3 tipuri de exerciții”

(Last Updated On: September 22, 2018)

Pentru prevenirea apariției sau răspândirii bolii cronice venoase, printre metodele de profilaxie se regăsesc și exercițiile fizice, acestea contribuind la îmbunătățirea circulației sanguine și a tonusului muscular și venos, și la reducerea edemului gambier.

3 dintre exercițiile fizice recomandate:
PEDALĂRILE: Așezați-vă în poziție orizontală pe o suprafață confortabilă pentru coloana vertebrală. Întinde-ți mâinile pe lângă corp și mențineți picioarele ridicate. Următorul pas este să vă imaginați că deasupra dumneavoastră este o bicicletă pe care o pedalați.

Indiferent dacă ridicați picioarele cât mai sus sau le mențineți aproape de sol, circulația sanguină și tonifierea musculară sunt înbunătățite. Acest gen de exercițiu se poate repeta până considerați că durerile au fost diminuate, iar circulația sanguină a fost sporită, scrie dr. Marina Dumitras – Chirurg.

ÎNTINDEREA GAMBELOR: Acest exercițiu este recomandat pentru partea din spate a mușchilor gambei și poate fi practicat acasă. Vă veți ajuta de un stepper. Poziționați-vă lângă un perete pentru echilibru și așezați ambele picioare pe scaun/treaptă, lăsând călcâiele în exterior. Ridicați-vă pe vârfuri și apoi, lăsați călcâiele jos. Repetați acest exercițiue de 30-40 de ori.

FLEXAREA GENUNCHILOR ȘI A GLEZNELOR: Sprijiniți spatele de perete, îndoiți unul dintre picioare și aduceți-l la piept. Întindeți si îndoiți piciorul, repetând acest exercițiu în serii de câte 5-8 repetări. Reluați cu celălalt picior.