Magda Vasiliu, medicii din România i-au cerut să-i taie piciorul copilului pentru a-l salva de cancer! „De ce am plecat? Am plecat pentru că nu …”

(Last Updated On: September 11, 2018)

Prezentatoarea TV Magda Vasiliu a povestit momentele dramatice prin care a trecut încercând să-și salveze băiețelul de cancer. A ales să plece în Italia la tratament după ce medicii din România i-au spus că trebuie să-i taie piciorul copilului.

„De ce am plecat? Am plecat pentru că nu aveam cum să-mi salvez copilul acolo. În România mi s-a spus ca cea mai buna soluție ar fi amputația piciorului. Aici (n.r. în Italia), când le-am descris situatia și le-am spus de amputatie, au facut ochii mari și m-au întrebat de ce”, a povestit jurnalista Magda Vasiliu la Știrile Kanal D, preluată de Libertatea.

Totul a început la scurt timp după ce jurnalista a mers cu fiul ei la Spitalul Marie Curie. I s-a spus ca Vlad trebuie să facă o biopsie invaziva plină de riscuri.

„Mi-a atras atenția (n.r.- medicul) că va starni un vulcan și că în felul ăsta celulele canceroase se pot raspandi prin tot corpul, ceea ce evident ofera șanse minime de vindecare. Deci, practic, prima lovitura pe care am luat-o a fost la doua zile dupa am ajuns cu copilul la camera de garda de la Marie Curie.

Ăla a fost și momentul in care am decis impreuna cu sotul meu sa plecam cat se poate de urgent. A fost marea sansa a lui Vlad ca familia sotului meu sa locuiasca de ani buni la Roma. Decizia de a pleca, sosirea la Roma au fost chestiuni de o zi.

Medicii din Italia i-au spus jurnalistei că tratamentul fiului ei este unul de durata. „Mi se cerea sa vin cu el in țară la control, nu era transportabil cu avionul, era in aplazie medulara, valorile erau 0, avea interdictia de a pune piciorul in pamant, el era in scaun cu rotile”, a spus Magda Vasiliu.