Copilul din România nu a murit după ce a mâncat sarmale! Ce spun medicii

(Last Updated On: October 11, 2018)

Un copil de 5 ani a murit zilele trecute iar părinții și medicii s-au gândit pria dată la toxinfecție alimentară, el a mâncat sarmale și clătite cu o seară înainte.

Potrivit directorului medical al Spitalului Judeţean Buzău, doctorul Dragoş Porumb, necropsia copilului a oferit indicii că moartea băiatului de 5 ani a survenit în urma inhalării vaporilor unor otrăvuri, nu prin înghiţire.

Cu o zi înainte de deces, copilul mâncase sarmale și clătite, așa că principala ipoteză pe care medicii o luau în calcul era toxiinfecția alimentară, variantă care a fost însă exclusă la necropsie, informează Digi 24.

“La necropsie au fost descoperite semne specifice la nivelul plămânilor şi nu în stomac, de asemenea, toxiinfecţia alimentară iese din calcul. Rezultatele relevante privind cauza decesului vor veni după examinările toxicologice”, a declarat sursa citată.

Sâmbătă, la prânz, în localitatea Tăbărăşti, unde părinţii deţin o exploataţie agricolă, copilul a mâncat sarmale şi clătite. În noaptea de sâmbătă spre duminică, băieţelul de 5 ani ar fi vomat şi, ulterior, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, unde, deşi medicii au încercat să-l stabilizeze, a murit. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru moarte suspectă.