Dr. Ursula Sandner: „Tu ce alegi sa faci cu viata ta? Tu vrei sa te schimbi si sa traiesti altfel. Vrei sa iti urmezi visurile. Vrei sa evoluezi si sa te dezvolti personal. Ti-ai dat seama ca …”

(Last Updated On: October 10, 2018)

Psihoterapeutul Dr. Ursula Sandner vorbește de modul cum poți să-și construiești viața în condițiile în care cei din jurul tău se împotrivesc.

Dr. Ursula Sandner: „Tu vrei sa te schimbi si sa traiesti altfel. Vrei sa iti urmezi visurile. Vrei sa evoluezi si sa te dezvolti personal. Ti-ai dat seama ca multe dintre lucrurile pe care le stiai pana acum nu sunt bune pentru tine, asa ca vrei sa cunosti mai multe si sa faci alte alegeri pentru tine si viata ta.

Insa cei din jur, obisnuiti ca tu sa fii intr-un anume fel si sa le faci pe plac, se impotrivesc cu toata fiinta lor: te ridiculizeaza, iti spun ca ai innebunit, te ameninta, iti spun ca vei esua, ca este o prostie, iti induc teama si se straduiesc din greu sa iti atace increderea in tine.

Nu ii intereseaza ce vrei tu, ce crezi tu ca este bine pentru tine, ci se gandesc la ei insisi si la ce vor pierde cand tu iti dai valul jos de pe ochi, cand nu mai permiti sa se foloseasca de tine, cand nu le mai dai voie sa te manipuleze sau sa te

santajeze emotional, cand nu le mai incurajezi dependenta de tine.

Te macina sentimentele de vinovatie, te indoiesti daca este oare bine sa cauti altceva, oare nu mai bine asculti de ei ca doar iti spun ca iti vor “binele” si, pentru ca “te iubesc”, stiu ei mai bine cum ar trebui tu sa traiesti… Te framanti in interior, porti lupte cu tine si pendulezi mereu intre dorinta de schimbare si teama de a iesi din zona ta de confort.

Ajuns in acest punct ai doar doua optiuni: fie iti inabusi visurile, dorintele si chemarea ta interioara si continui sa traiesti cum ai facut pana acum, te blazezi si iti asumi propria ta neimplinire si nefericire, poate chiar intri in depresie sau dezvolti o anxietate, devii apatic si trist, te refugiezi in alcool sau in alte metode de a fugi de tine si de gandurile tale, fie iti faci curaj si pas cu pas mergi pe calea spre care te cheama sufletul tau – sinele tau adevarat.

Urmand aceasta cale, invingi teama, vinovatia si, chiar daca nu este usor, tot pas cu pas incepi sa iti dai seama cat de minunata poate sa fie viata atunci cand alegi sa traiesti asa cum simti.

Esti un om liber, te-ai nascut ca sa iti cauti propria cale si bucuria de a trai, dar cum nimeni nu ti-a spus si nu ti-a permis asta… ai stat incorsetat de limitarile unei vieti mediocre. Insa acum, a venit momentul sa rupi lanturile si sa iti dai voie sa zbori.

Tu ce alegi sa faci cu viata ta?”